Strømbrudd stopper togene

Det er stengt for togtrafikk mellom Hokksund og Nordagutu på grunn av problemer med strømtilførselen. – Passasjerer må regne med innstillinger og forsinkelser, opplyser NSB.

NSB Signatur tog

Været er årsaken til stans på Sørlandsbanen. Det opplyser Jernbaneverket.

Foto: Berge, Asbjørn Odd / Asbjørn Odd Berge/NRK

NRK oppdaterer saken.

Sørlandsbanen er stengt mellom Skollenborg og Nordagutu.

– Vi jobber med å organisere alternativ transport. Det er dessverre få tilgjengelige busser og taxier i øyeblikket. Passasjerer må regne med innstillinger og forsinkelser, og det beklager vi, sier Gina Scholz, som er pressevakt i NSB.

Mange tog berørt

Følgende toglinjer vil bli berørt:

  • L12 Eidsvoll-Kongsberg: NSB kjører tog fra Eidsvoll til Mjøndalen og buss fra Mjøndalen til Kongsberg.
  • L12 Kongsberg-Eidsvoll: NSB kjører buss fra Kongsberg til Mjøndalen og tog fra Mjøndalen til Eidsvoll. Toget venter på Mjøndalen til bussen har ankommet.
  • Tog fra Oslo S kl. 15.25 til Stavanger: Toget får endret kjøretrase og stopper ikke mellom Drammen og Nordagutu. Passasjerer fra Kongsberg kjøres med buss til Nordagutu for overgang til tog 731.
  • Tog 720 fra Stavanger kl. 10.11 til Oslo S kl. 18.27: Toget står i øyeblikket på Nordagutu.
  • Tog fra Bergen kl. 11.59 til Oslo S kl. 19.05: Toget får endret kjøretrase og stopper ikke mellom Hønefoss og Oslo S. Passasjerer til Vikersund og Hokksund kjøres med taxi fra Hønefoss. Passasjerer til Asker og Drammen blir med toget til Oslo S og henvises til andre tog fra Oslo S.

– Vi gjør alt vi kan for å få passasjerer over på andre transportmidler for å se til at de kommer seg fram, sier Scholz i NSB.

  • Les mer hos NSB

– Været er årsaken

Ragnhild Aagesen, som er pressevakt i Jernbaneverket, sier problemene har oppstått på grunn av været.

– Strømtilførselen har falt ut på grunn av torden. Strømmen er borte, fjernstyringen er borte og sporveksleren fungerer ikke som den skal, sier hun.

Alle tog på Sørlandsbanen blir berørt av dette.

– Vi sender nå ut mannskaper som skal se på feilen, og dersom det er noe vi kan gjøre, så gjør vi det så fort vi kan. Det er også mulig at noen av feilene skyldes lokale strømforsyninger, sier hun.

– Hvor lang tid vil dette ta?

– Det kan jeg ikke si noe om nå, sier Aagesen.