Stortalentets karriere kan være over

SKIEN (NRK): Fremtiden til et av Norges største sykkeltalenter er uviss etter en dramatisk ulykke. – Det er trist for sykkelsporten om han ikke kommer tilbake, sier NRKs sykkelekspert, Dag Erik Pedersen.

Syver Værsted

STORE SKADER: 21 år gamle Syver Wærsted i senga på sykehuset i Skien. Her har han ligget i en uke etter at han kolliderte med en bil på treningstur med sykkelen.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Det var på en treningstur tirsdag i forrige uke at 21-åringen Syver Wærsted fra Porsgrunn kolliderte med en bil ved en avkjøring i Siljan i Telemark.

– Glad jeg overlevde

Sammenstøtet resulterte i en lang liste brudd og skader: To brudd i høyrearmen, knust kneskål og en kompleks skade på leddbåndet i venstre kne, og en korsbånd- og meniskskade i høyre kne.

– Jeg er glad jeg overlevde, sier Wærsted fra senga på sykehuset i Skien.

Han sier han husker alt fra ulykken og beskriver situasjonen som surrealistisk.

Politiet opplyser til NRK at de etterforsker ulykken, men vil ikke kommentere skyldspørsmålet på nåværende tidspunkt.

Syver Værsted

VENTER PÅ SVAR: Sykkeltalentet Syver Wærsted får ikke vite om det er sannsynlig at han kan fortsette proffdrømmen før operasjonene er gjennomført.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

– Trist for norsk sykkelsport

Den unge syklisten er en del av Uno-X Norwegian Development Team, og blir beskrevet som et av Norges største sykkeltalenter.

De siste årene har han hatt flere rittseiere både nasjonalt og internasjonalt.

NRKs sykkelekspert, Dag Erik Pedersen, mener skaden er alvorlig.

– Leddbånd og kneskjell ute av drift er en kjempeutfordring for en syklist.

Han sier han synes synd på 21-åringen og mener det er trist for norsk sykkelsport å miste et så stort talent på ubestemt tid.

– Det krever en utrolig tålmodighet, langsiktighet og et håp for å komme tilbake fra en sånn skade, sier den tidligere proffsyklisten.

Dag Erik Pedersen med sykler

– MÅ VÆRE TÅLMODIG: Tidligere proffsyklist og NRKs sykkelekspert, Dag Erik Pedersen, mener Syver Wærsted står overfor en stor utfordring med å komme tilbake på sykkelen.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Omfattende operasjoner

Onsdag blir Wærsted flyttet fra sykehuset i Skien til Ullevål sykehus i Oslo. Der skal han gjennom omfattende operasjoner.

Når det gjelder karrieren og fremtiden er det meste uavklart for 21-åringen, men han er uansett ute for resten av sesongen.

Han innrømmer at dagene etter ulykken har vært tunge og smertefulle.

– Jeg klarer nok å se litt mer framover når operasjonene er gjort. Da skal jeg gjøre alt for å komme tilbake på sykkelen fortest mulig.

Laster Twitter-innhold