Hopp til innhold

Tollerne reagerte da de så dette røntgenbildet

– Det er det største beslaget vi har tatt i Sandefjord.

Røntgenbilde av traileren.

NARKOTIKA: Narkotikafunnet er merket med 1 på røntgenbildet av traileren. Det oransje markerer organisk materiale. Etter at tollerne så dette bildet, bestemte de seg for å undersøke kjøretøyet nærmere.

Foto: Tollvesenet

Det var på kvelden 26. juni i år at traileren ble stoppet, skriver Sandefjords Blad. Tollvesenet kontrollerte flere trailere som kom med fergen fra Strømstad til Sandefjord. Grenland tollsted bistod med en mobil skanner, som tok røntgenbilder av kjøretøyene.

– De fattet mistanke ved den ene traileren da de så en del gjenstander i køya i førerhytta, sier Geir Nielssen, fungerende seksjonssjef ved Sandefjord tollsted, til NRK.

Det var da de kontrollerte dette nærmere at de fant narkotikaen.

– Det dreier seg om betydelige mengder. Det er det største narkotikabeslaget Sandefjord har hatt i forbindelse med fergen, sier Nielssen.

Sjåføren ble pågrepet

Han ønsker ikke å uttale seg om hva slags narkotika det er snakk om av hensyn til etterforskningen. Heller ikke hvor mye det er snakk om.

– Det er ikke ønskelig å gå ut med eksakt antall kilo. Men det er større enn noe beslag vi har tatt i Sandefjord tidligere, og da er det slik at du ikke klarer å bære det for egen maskin, for å si det sånn.

Politiet ble kontaktet og pågrep sjåføren. Det satt ingen andre i traileren.

I varetekt

Politiadvokat Pernille Nordendal, som leder etterforskningen i saken, sier til Sandefjords Blad at de ikke ønsker å gå ut med mengde eller hva slags narkotika det er snakk om, fordi de ikke er ferdige med etterforskningen ennå.

– Blant annet gjenstår et nytt avhør av den danske trailersjåføren, sier hun.

Sjåføren har sittet i varetekt siden slutten av juni, på grunn av fare for bevisforspillelse.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark

Åsgrav camping i Bø mandag ettermiddag.

Venter nytt regnskyll – geolog undersøker farepotensialet

Hus i ferd med å rase i Bø i Telemark

Store skader på hus, veier bruer og campingplasser etter flom