Hopp til innhold

Store planer for skitunnel i Holmestrand

Det er ikke bare et skianlegg som er planlagt i gamle Holmestrandstunnelen.

Holmestrand skitunnel

Slik tenker Holmestrand skitunnel AS at den gamle Holmestrandstunnelen skal bli. Dette er illustrasjoner sett fra nordsiden.

Foto: Holmestrand skitunnel AS

– Vi ser for oss et svømmeanlegg, et lekeanlegg med muligheter for kajakking, padling og svømming, og muligheter for å bygge et saltvannsbadeanlegg, sier styreleder og daglig leder i Holmestrand Skitunnel AS, Øyvind Kvaal.

I desember i fjor vedtok Fylkestinget å gi rådmannen klarsignal om å inngå en intensjonsavtale om overdragelse av Holmestrandstunnelen til Holmestrand skitunnel AS.

Tidligere har en mulighetsstudie konkludert med at det er teknisk mulig å etablere et skianlegg i den nedlagte tunnelen. Kvaal mener det er nødvendig å legge til rette for langt flere aktiviteter.

– En skitunnel er relativt lite attraktivt i seg selv, men når du får andre tilbud i tillegg til et skianlegg, vil det virke attraktivt for dem som vil være med å bygge dette området, sier han.

Øyvind Kvaal

Daglig leder og styreleder i Holmestrand skitunnel AS, Øyvind Kvaal har store planer for gamle Holmestrandstunnelen.

Foto: Henrik Bøe / NRK

– Viktig del for næringslivet

Kvaal mener prosjektet kan bli viktig for næringsutviklingen i den nye kommunen når Holmestrand, Hof og Sande slås sammen.

– Vi har lært at Holmestrand er i rivende utvikling med tre kommuner som slår seg sammen. En skitunnel er bare en del av et samspill mellom masse forskjellige aktiviteter innenfor næringsliv, reise, sport og vannsport, sier han og minner om at Holmestrand «ligger midt i smørøyet» i Oslofjorden.

Kvaal som lenge har vært involvert i prosjektet, sier at man ikke kan fortsette som før hvis man ønsker å lykkes.

– Nå har det stort sett gått på dugnad og få midler. Vi er nødt til å få inn profesjonelle krefter både økonomisk og markedsmessig til å dra dette prosjektet videre, sier han.

Han håper de har kommet et skritt lenger i løpet av sommeren, men det gjenstår å se når de kommer i mål med de store planene.

– Det er det markedsarbeidet og planarbeidet mot investorer som vil vise, så vi får se hva resultatet blir.