Stine-Maries «politiker-veileder» tar av på nettet

– Det handler kanskje om at mange synes det begynner å bli litt mye nå, sier 35-åringen.

Tegner "veileder" til jobbtur.

Denne «veilederen» tar for seg meldinger til kolleger.

Foto: Privat

Har du reist? Ja eller nei.

Nei: Ikke skriv reiseregning*.

Ja: Var reisen privat?

Ja: Ikke skriv reiseregning*.

Nei: Skriv reiseregning.

* Gjelder også når du har megalyst på mer penger.

Stine-Marie Schmedling (35) var på vei hjem med bussen. Det resulterte i flere spøkefulle tegninger med tips og råd til politikere og andre.

Stine-Marie Schmedling.

Stine-Marie Schmedlings harselering med ulike saker som er kommet opp i media den siste tiden, blir tatt godt imot av leserne på Facebook.

– Det er noen problemstillinger som ser ut til å gå igjen blant mange yrkesgrupper, også folkevalgte. Det er mange som har vanskelige avgjørelser å ta. Skal jeg stjele penger av det offentlige, for eksempel, eller skal jeg prøve å få ligget med en ungdom på landsmøtet. Det virker som at det er mange som sliter med dette, sier hun spøkefullt til NRK.

Hun tenkte derfor det kunne være fint og ikke minst morsomt, å komme med en liten «veileder» for de tingene hun har sett gå igjen i nyhetsbildet. Flere var enige med henne.

Tegner "veileder" til landsmøter.
Foto: Privat

Tegninger med ulike «problemstillinger»

Det populære innlegget starter med teksten:

De siste årene har vært preget av mange skandaler som dreier seg rundt penger, makt, sex, trakassering og juging. Jeg syns det er viktig at vi alle legger oss i selen for å tenke konstruktivt heller enn å være tverr og sur.

Jeg har forsøkt å se på noen av de daglige utfordringene som mange erfaringsmessig syns er forvirrende og utviklet noen veiledere som jeg nå deler gratis med dere. Jeg tar gjerne innspill. Eksempelvis lurer jeg på om veilederne jeg har satt sammen blir for kompliserte å følge.

Med i innlegget er flere tegninger av «veilederne» som tar for seg ulike «problemstillinger».

Tegnet "veileder" om reiseregning.
Foto: Privat

Populært

Rundt 16 timer etter at hun publiserte innlegget på Facebook-siden sin, var det delt 889 ganger, og hadde fått rundt 1500 reaksjoner.

– Det er vel et symptom på at det er mange som kjenner seg igjen, tror 35-åringen fra Nøtterøy. – Det at så mange liker og deler innlegget, handler kanskje om at mange synes det begynner å bli litt mye nå. Jeg kommer hvert fall til et slikt punkt der jeg er litt satt ut.

– Da #metoo blåste opp eller da disse sakene om reiseregningene kom, så tenkte man at nå kommer sikkert noen til å rydde opp eller nå blir ikke de folkene renominert, men så skjer jo ikke det. Det virker som om det bare fortsetter. Det tror jeg oppleves som litt surrealistisk for mange.

En av "veilederne" hun tegnet.
Foto: privat

Hun tegnet den første på bussen hjem og fortsatt da hun kom hjem. Det tok ikke mer enn ti minutter å bli ferdig.

– Jeg syntes det var litt gøy. Mannen min og jeg satt og småhumret, og så tenkte at jeg dette synes mine venner er gøy. Det er vår humor, men det er mange som synes det er gøy.

– Noen av temaene du spøker med er mer alvorlige enn andre, har det kommet negativ respons også?

– Nei, på posten på min vegg er det bare folk som synes det er gøy, og noen som diskuterer det litt alvorlig. Men så er det jo delt mange ganger og de kommentarfeltene følger ikke jeg med på, så det vet jeg ikke.