Start-supporter dømt for bråk

Supporteren ble arrestert under en fotballkamp i fjor. Nå er han dømt til fengsel og må erstatte et tribunesete.

Politiet ble angrepet

BRÅK: Vakter og politi i håndgemeng med Start-supportere under eliteseriekampen mellom Sandefjord og Start i oktober i fjor.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Det var under en fotballkamp mellom Sandefjord og Start i oktober i fjor mannen ble sint, løsnet en stol på tribunen og kastet den ned på banen.

Politiet forsøkte å hente mannen ut fra arenaen, men mannen skal ifølge dommen ha slått politimannen for å komme seg unna.

Beruset

Tidligere på dagen var mannen på et utested på brygga i Sandefjord. Her skal han ha vist fingeren og ropt til politibetjentene på stedet. I retten fortalte han at han hadde drukket mye alkohol og ikke husker alt som skjedde.

Mannen ble dømt for å ha utført vold mot en offentlig tjenestemann, for skadeverk, for ordensforstyrrelse, og for forulemping av offentlig tjenestemann.

28 dagers fengsel

Retten anser vold mot offentlig tjenestemann som den bærende overtredelsen i straffeutmålingen og dømte derfor mannen til 28 dagers fengsel.

I straffeutmålingen står det at som hovedregel blir slike overtredelser straffet med ubetinget fengsel i 18 til 21 dager, men fordi dette var et offentlig arrangement mente retten det var nødvendig med en streng reaksjon for å markere at slik oppførsel er uakseptabelt.

I tillegg må mannen betale 2 000 kroner i erstatning til Sandefjord fotball AS for tribunesetet han ødela.