Spår høye svartebørspriser i Skien

Lederen av Dortmunds offisielle norske supporterklubb forventer flere tusen tyske supportere i Skien til europacupkvalifiseringskampen mot Odd.

Ole Radenbach

ENORM PÅGANG: Leder av BVB Supporters Norwegen, Ole Radenbach, forteller at mange har tatt kontakt for å få billett til kampen i Skien.

Foto: Privat

Det ble i går bestemt at bortelagets supportere vil få rundt 2200 billetter. Det er ikke sikkert at det monner når interessen for kampen er så stor blant både norske og tyske Dortmund-supportere.

Stor interesse for kampen

– Jeg tror dessverre at svartebørsen vil blomstre. Det er stor interesse for kampen og dårlig plass på stadion. Så jeg tror prisene blir ganske høye, sier Ole Radenbach.

Hvor høye svartebørsprisene kan bli, ønsker ikke Radenbach i supportklubben å tippe. Han ønsker ikke å sette ideer i hodet til folk som vil forsøke seg på svartebørsen.

Odd-direktør Einar Håndlykken sier at Odd ikke kan hindre noen som kjøper en billett og selger den videre til andre de kjenner.

– Det er vanskelig å gardere seg helt mot svartebørs. Men vi har gjort noen tiltak allerede, og gjør noen til for å forsøke å minimere faren for det, sier Håndlykken.

Radenbach sier pågangen fra medlemmer og ikke-medlemmer vært enorm siden det ble klart at Odd skulle møte det tyske storlaget i det siste hinderet før gruppespill i Europaligaen.

– Det er voldsomt. Det har tikket inn mailer, meldinger på Facebook og Twitter og på telefon. Både kjente og ukjente skal ha billett, og vi klarer ikke å betjene alle.

Det er bare medlemmer av supporterklubben vi kan hjelpe med billett. Vi har fått mange nye medlemmer i det siste.

Ole Radenbach / Leder i BVB Supporters Norwegen

Flest tilskuere i Europa

Ifølge Radenbach er Borussia Dortmund klubben med høyest tilskuertall av alle europeiske klubber. Det er i gjennomsnitt 80 000 tilskuere på hjemmekampene.

Dortmund satte i forrige uke publikumsrekord for en kvalifiseringskamp i Europaligaen, da 65.190 tilskuere møtte opp for å se laget knuse østerrikske Wolfsberger 5–0.

Slik har interessen vært i flere år. Ifølge den norske supporterlederen er Dortmunds tilhengere ivrige, men hyggelige.

– Trivelige og åpne mennesker som er på kamp for å ha det gøy og støtte laget sitt. Det finnes alltids noen idioter, men jeg er ikke bekymra for at det. Jeg er vant med at Dortmund-kamper hjemme og borte er en stor fest.

Vil overdøve hjemmepublikummet

Borussia Dortmund er store sportslige favoritter i kampen mot Odd. Radenbach tror også det tyske lagets supportere vil overdøve hjemmepublikummet.

– Ja, det har vi gjort i London og de fleste andre steder vi har vært. Så jeg har store forhåpninger om at klubben kommer med de beste fans den har.

Til slutt en hyggelig melding for Odd-supportere som ønsker å se Odd spille bortekampen i Tyskland. Det bør være gode muligheter for å få seg billett til Westfalenstadion.

Bortelagets supportere er garantert en viss prosentandel av tilskuerkapasiteten, og den er som kjent stor på Borussia Dortmunds hjemmebane.