Spåkone-bakmenn nekter skyld

Fire menn står i Larvik tingrett tiltalt for å ha jukset til seg flere millioner kroner ved falske fakturaer for å ha betalt spåkoner svart.

Tarot

Det er en omfattende sak som skal behandles i tingretten.

Foto: Illustrasjonsfoto: colourbox.com

Selskapet de tiltalte eide og drev sammen, tjente penger ved telefontjenester med spåkoner.

Påtalemyndigheten mener de tiltalte i over sju år konstruerte falske fakturaer for å flytte penger, samt for å betale lønn til spåkonene, uten at dette ble meldt inn til skattemyndighetene.

Dermed mener påtalemyndigheten at de tiltalte har svindlet staten for arbeidsgiveravgift, skatt og feriepenger.

Mener alt er gjort lovlig

Søren Hellenes

Advokat Søren Hellenes er en a forsvarerne i saken.

Foto: Hans Christian Eide / NRK

Det er fire personer, to av dem fra Vestfold, én fra Telemark og én fra Oslo, som står tiltalt. Ingen av dem erkjente straffskyld da rettssaken startet i Larvik tingrett i dag.

Advokat Søren Hellenes, som forsvarer den ene Vestfold-mannen, brukte store deler av den første rettsdagen til å tegne et bilde av at dette var et ordentlig og seriøst selskap som var registrert i Brønnøysundregistrene, og hvor alle regnskaper var revidert uten merknader. Hellenes pekte også på at de tiltalte er erfarne næringslivsledere med gode inntekter.

– Min klient har god økonomi og har ingen grunn til å gjøre ulovligheter for å pynte på økonomien, sa Hellenes i retten.

Les også:

Svært omfattende

Nina Aaskjær

Aktor, politiadvokat Nina Aaskjær, presenterte et omfattende bevisgrunnlag da saken startet i Larvik tingrett i dag. De fire tiltalte erkjenner ikke straffskyld.

Foto: Ola Walberg / NRK

Det var en stor bunke med papirer som aktor, politiadvokat Nina Aaskjær, presenterte for retten i dag. I alt er det over 2 300 sider med dokumenter som aktor vil legge fram som bevis, i tillegg til at en rekke vitner skal forklare seg for retten.

Politiadvokat Nina Aaskjær sier det er en rekke personer som er tilknyttet denne saken.

– Én spåkone har allerede fått en tilståelsesdom. I tillegg har en mann tilstått heleri og fått og sin dom, sier politiadvokat Nina Aaskjær.

Ytterligere en mann fikk sin dom for noen dager siden, men dommen er ikke forkynt ennå, opplyser Aaskjær.

De fire som nå står tiltalt i Larvik tingrett, anser påtalemyndigheten som hovedmennene i organiseringen av den ulovlige virksomheten. Det er satt av tre uker til behandlingen av saken.