Solvik-Olsen mintes trafikkofre

Jostein Sandmark mistet sin datter i en tragisk trafikkulykke i januar 2014. Søndag fortalte han samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) om sorgen i en minnemarkering for trafikkofre i Vestfold.

Lys til ettertanke

Søndag 3. januar ble minnemarkeringen 'Lys til ettertanke' avholdt i Vestfold for 22. gang.

Foto: Trine Bjervig

Den 11. januar 2014 skjer det en tragisk ulykke ved Bjørkelangen i Akershus, to unge jenter Sara (13) og Tiril (11) blir påkjørt bakfra mens de er ute på det som skulle være en kosetur med ponni og vogn. Påkjørselen er så kraftig at begge jentene senere dør av skadene.

Saras pappa, Jostein Sandmark, talte til samferdselsministeren, veimyndigheter, politikere, pårørende under minnemarkeringen i Skjee kirke i Stokke søndag.

Det er 22. gang minnemarkeringen "Lys til ettertanke" avholdes. Seks lysende søyler mintes de seks personene som omkom i Vestfold-trafikken i 2015.

Nedsatt hastighet

I alt omkom 125 personer i trafikkulykker på landsbasis i fjor, viser foreløpige tall fra Statens vegvesen. Fire av disse var under 18 år.

Tall fra Trygg Trafikk viser at det, på de 22 årene minnemarkeringen har funnet sted, har vært nesten 250 mennesker som har mistet livet på veiene i Vestfold.

Det ble satt opp fakler på hver side av E18 i Borgekrysset i Stokke kommune, og farten ble satt ned fra 110 kilometer i timen til 30.