Hopp til innhold

Soldat skadet i skyteuhell på Tjøme

En soldat er fraktet til sykehus etter et uhell med skytevåpen på Mågerø. Uhellet skjedde i forbindelse med en øvelse.

UHELL: Mågerø ligger på Tjøme, i Færder kommune.

SISTE: Klokken 19:23 melder Forsvaret at soldaten er inne til operasjon før vedkommende overføres til generell intensivavdeling. Og at soldaten ikke er livstruende skadet.

Klokken 16.20 ble en vernepliktig soldat skadet som følge av et skyteuhell under en øvelse på luftforsvarets stasjon på Tjøme i Færder kommune.

– Soldaten er fraktet til Ullevål sykehus i Oslo for videre behandling. Varsling av pårørende pågår, sa Ole Christian Emaus, kommunikasjonssjef for Forsvarets operative hovedkvarter i Bodø til NRK, ved 19-tiden i kveld.

– Er soldaten hardt skadd?

– Det blir kun spekulasjoner fra meg, vi må få oppdateringer fra sykehuset før vi kan si noe om det, sa han da.

Forsvaret ønsker ikke fortelle hva slags øvelse de gjennomførte tirsdag ettermiddag.

Soldat på Mågerø

ØVELSE: I forrige uke gjennomførte Forsvaret øvelsen Ymer på Mågerø. En gardist sikrer området på luftforsvarets stasjon Mågerø.

Foto: Even Karlsen Sætre/ Forsvaret

Etterforsker

Politiet har vært på stedet og har satt i gang etterforskning.

– Vi har fått et førsteinntrykk, men kan ikke si noe mer foreløpig. Vi har folk der ute nå, sa Politistasjonssjef i Tønsberg, Øystein Holt, til NRK tidligere tirsdag kveld.

Han vil heller ikke si noe om alder eller kjønn på vedkommende.

Forsvaret bruker i dag Mågerø som øvingsområdet. Her hadde Luftforsvaret et kontroll- og varslingssenter frem til 2016, da det ble slått sammen med anlegget på Sørreisa.