Ble forsøkt voldtatt

Reidar Voith, sogneprest i Porsgrunn, er selv et av ofrene for overgrepene i den katolske kirken.

Reidar Voith

Reidar Voith, sogneprest i den katolske kirken i Porsgrunn, forteller at han selv ble utsatt for overgrep for rundt 20 år siden.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Sognepresten i Vår Frues kirke ble for rundt 20 år siden forsøkt voldtatt, skriver TA.

- Det var et vanvittig svik. Alt du trodde du var for et annet menneske var bare løgn. Jeg var en frukt som skulle modnes og plukkes, sier Reidar Voith til avisen.

I går ble det kjent at den katolske biskopen i Trondheim måtte trekke seg etter å ha innrømmet seksuelle overgrep mot en altergutt.

Forsøkt voldtatt av prest

Den katolske sognepresten forteller til avisen at han ble forsøkt voldtatt to ganger av en tidligere prest i den katolske kirken i Norge.

Overgrepene skal ha skjedd for rundt 20 år siden da sogneprest Voith var student.

Onsdag uttalte Voith til NRK at han tar sterk avstand fra overgrepssakene som den siste tiden har kommet for dagen også i den katolske kirken i Norge.

- Det er helt forferdelig. Skandalen er ikke at det har kommet fram. Skandalen er at det har skjedd. Det at dette er avdekket, er bare positivt, sa Voith om hva som har kommet fram.

Det var et vanvittig svik. Alt du trodde du var for et annet menneske var bare løgn. Jeg var en frukt som skulle modnes og plukkes

Reidar Voith, sogneprest

Var på reise

Overgrepene mot Voith skal ha skjedd da han og presten var på reise.

- Jeg var kanskje naiv. Trodde vi skulle ha enkeltrom, men fikk dobbeltrom. Han kastet seg over meg, holdt meg nede, slikket meg i ansiktet og forsøkte å komme under dyna. Jeg fikk sparket ham vekk.

Voith forteller til TA at han ble trodd da han fortalte om overgrepene til andre i kirken.

Han valgte ikke å politianmelde den aktuelle sognepresten, som skal ha blitt omplassert.

Hendelsene har Voith lagt bak seg.

- Jeg ba om å bli trodd og å få presten forflyttet. I dag sitter jeg selv som sogneprest. Det sier vel alt om hva kirkens menn har ment.