Hopp til innhold

Snur om antall ansatte – sier det ikke har økt likevel

Vestfold og Telemark fylkeskommune sier de ga feil tall da NRK spurte om hvor mange flere ansatte det har blitt etter fylkessammenslåingen. Høyre og Frp lurer på om de har kontroll på det de driver med.

Terje Riis-Johansen (Sp), fylkesordfører Vestfold og Telemark

SNUR: Fylkesordfører Terje Riis-Johansen.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Oppdatert: Denne saken er endret fordi NRK fikk feil informasjon av Vestfold og Telemark fylkeskommune. Tallene NRK fikk, etter et innsyn, stemte ikke. NRK har også fjernet kommentarer fra elever.

I går skrev NRK om Vestfold og Telemark fylkeskommune som vil kutte 25 millioner i skoletilbudet, samtidig som de selv budsjetterer med et økt forbruk på 77 millioner. Elever ved nedleggingstruede linjer reagerte kraftig.

Fylkesordfører Terje Riis-Johansen (Sp) bekreftet til NRK at regnestykket stemte.

– Det betyr at vi har en jobb å gjøre, sa han.

Sank med 50

I november 2019 var det totalt registrert 378 årsverk til sammen i det som den gang var to fylker. Et år senere er tallet 455 i det nye fylket, kom det frem av tallene NRK hadde fått innsyn i.

Men nå kommer Riis-Johansen og fylkeskommunen med nye tall. Over natta har tallet sunket til 328.

– Tallene som ble presentert i media i går dreier seg om totalt antall hoder som har sin arbeidsplass på fylkeshusene, men som også jobber med andre ting enn rent administrative oppgaver, sier han i dag.

– Har du kontroll?

– Ja, jeg mener vi har veldig god kontroll på dette nå. Og det var behov for å ha et noe bedre presisjonsnivå på hva de ulike menneskene gjorde når man ser hvordan debatten har blitt, sier han.

Fylkeshuset i SKien
Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Tviler på budsjettet

– Det er nesten så jeg håper at tallene ikke stemmer, sa gruppeleder for Frp, Frode Hestnes, i går.

Hvis de nye tallene stemmer, fikk han rett.

– Dette var en overraskende vri. Jeg ville tro at de hadde bedre kontroll på hvor mange ansatte de faktisk hadde. Det skiller såpass mye at jeg har behov for å stille noen spørsmål i fylkesutvalget i neste uke.

Høyre vet ikke hva de skal stole på.

– Jeg forventer at politisk ledelse har kontroll på dette. Vi i opposisjonen er prisgitt informasjonen vi får, sier Gunn Marit Helgesen fra Høyre.

.

Frode Hestnes, fylkesleder og gruppeleder i Vestfold og Telemark Frp.

Frode Hestnes, fylkesleder og gruppeleder i Vestfold og Telemark Frp.

Foto: PER HÅKON SOLBERG / NRK

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark