All snøen hindrer flagging for kongen

RE (NRK): – Helt umulig å komme frem til flere av våre flaggstenger, opplyser kommunen.

Mye snø rundt flaggstangen.

Kommunen får ikke til å heise det norske flagget flere steder på grunn av mye snø.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Kong Harald fyller 81 år onsdag, og dagen er en offisiell flaggdag. Men på grunn av store snømengder, opplyser Re kommune at det er vanskelig for dem å komme frem til flere av flaggstengene i kommunen.

Det ble først meldt at det kun kom til å bli flagget ved Re helsehus, men utover formiddagen innkalte vaktmester i Re, Kurt Schjølberg, flere mannskaper til å brøyte frem flere flaggstenger.

Dermed håper de å kunne heise flagget på rundt halvparten av de ti flaggstengene de vanligvis brukes på kongens bursdag.

– Vi hadde ikke tenkt på det før i går, og da var det litt sent. I tillegg er mange på ferie, og derfor er det vanskelig å få til, sier Schjølberg til NRK. Han forteller at han ikke har opplevd så mye snø som det er i kommunen nå, siden 1960-tallet.

Kurt Schjølberg med snø i bakgrunnen.

Kurt Schjølberg håper de får til å heise halvparten av flaggene kommunen vanligvis bruker på kongens bursdag.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Brøytet i hauger

Ved flere av stengene ligger det hauger med snø etter at den er brøytet vekk fra veiene. Det har både forsinket flaggheisingen noen steder, og gjort det umulig andre steder.

– Snøen er brøytet vekk på den enkleste måten, og så har vi ikke tenkt tanken at det kommer en dag i februar som er offentlig flaggdag, sier Schjølberg.

– Jeg er veldig lei meg for det. Jeg skulle gjerne sett flagg i alle stenger, legger han til.

I dag er det bursdagen til kong Harald V, og offisiell flaggdag. På grunn av de store snømengdene, er det flere av våre flaggstenger det er umulig å komme fram til. Det blir derfor kun flagget ved Re helsehus. Vi ønsker kongen til lykke med dagen!

Re kommune på sin nettside onsdag morgen