Snøen setter fart på skisalget

PORSGRUNN (NRK): Snøværet på Østlandet setter fart på skisalget. I førjulstiden og i desember ble det solgt lite ski, men nå strømmer folk til butikkene.

Skisalg

SKØYTESKI: Fabian Realfsen kjøper langrennsski. I år vil han ha skøyteski. – Det blir deilig å komme seg ut, sier Realfsen.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Det har eksplodert i dag, sier butikksjef på G-Sport i Porsgrunn, Espen Hagen.

Butikksjefen på landets største sportsvarehus mener det har stor betydning for salget av ski at det snør over store deler av Østlandet.

– Folk venter gjerne med å kjøpe ski til snøen kommer, men da kommer de også. I dag har det vært veldig bra. Vi har solgt mange par allerede. På mandag morgen har vi litt færre folk på jobb, så de fikk virkelig kjørt seg de som var her, sier Hagen.

Espen Hagen

Butikksjefen i landets største sportsvarehus Espen Hagen sier skisalget har eksplodert etter snøfallet.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Les også:

Ny på ski

Mens NRK er i butikken kommer det stadig inn flere som er på jakt etter et par nye ski.

– Jeg er her fordi jeg har lyst å bruke snøen som kommer. Snøen har gjort meg inspirert til å handle, smiler Erik Bjørbæk Iversen. Han er på jakt etter ski til frikjøring og selgeren viser frem et par til mange tusenlapper.

Erik Bjørbæk Iversen

Erik Bjørbæk Iversen er inspirert etter at snøen falt på Østlandet.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

I langrennsavdelingen står flere kunder klar til å handle.

– Jeg vil ut i snøen, og trenger nye ski. I år har jeg tenkt å kjøpe meg skøyteski. I fjor skøytet jeg rundt på ski som var ment for å brukes til klassisk, men i år håper jeg på et riktigere valg, smiler Fabian Realfsen.

Fabian Realfsen

Fabian Realfsen gleder seg til å bruke nye ski.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Dyrere «folkepakke»

Tidligere brukte folk relativt lite penger på langrennsski, men de siste årene har folk blitt mer kvalitetsbevisst.

– Prisen på det man kan kalle "folkepakken" har gått litt opp. Nå bruker folk flest omkring 2500 kroner på en skipakke (ski, sko og binding). Kundene ønsker gjerne litt bedre utstyr nå. De vil ha bedre spenn i skiene, og generelt bedre kvalitet for å få mer glede av utstyret, sier Espen Hagen i sportsbutikken i Porsgrunn.

Med snø i lavlandet trekker mange ut skiløypene.

– Ja, det er skikaruseller, og skoler og barnehager har skidager, så det er mange som må ut og handle, og det er vi selvsagt glad for. I desember solgte vi ikke så mye ski, men mer annet utstyr, men med snøen så kommer også skisalget, sier Hagen.