Slo til parkeringsvakt

Mannen ble rasende da han fikk parkeringsbot mens han hentet medisiner. Oppførselen gjør mannen flere tusen kroner fattigere.

Parkeringsbot

DYRT: Et parkeringsgebyr på noen hundrelapper har blitt til en bot på 6 000 kroner for en rasende bilist i Sandefjord. (Illustrasjonsfoto)

Foto: Lokman Ghorbani / NRK

Det var i juli i år at den 45 år gamle mannen skulle kjøpe medisiner. Han parkerte bilen i en lomme for av- og pålessing av varer, til tross for at det ikke var tillatt å parkere der.

Inne på apoteket fikk 45-åringen øye på en kvinnelig parkeringsvakt som sto ved bilens hans. Han gikk derfor ut og snakket med henne og fortalte at han bare skulle betale for varene og så flytte bilen.

Fikk to minutter

Parkeringsvakten sa at han hadde to minutter på seg før bot ville bli skrevet ut. Deretter gikk mannen inn på apoteket igjen. I retten forklarte 45-åringen at han var tilbake ved bilen på under ett minutt. Da lå det imidlertid en parkeringsbot under vindusviskeren.

Mannen ble rasende og kjørte av sted i høy hastighet. Nede i gata traff han på parkeringsvakta igjen. Han bråbremset, gikk raskt ut av bilen og konfronterte henne, men kvinnen var klar på at 45-åringen hadde fått sine to minutter. Deretter falt det et slag mot hodet til parkeringsvakten før den tiltalte mannen dro fra stedet.

45-åringen nektet for at han slo kvinnen, men innrømmer at han med vilje vippet capsen av henne.

Ikke vold

Den kvinnelige parkeringsvakten forklarte i retten at det gikk mer enn to minutter fra hun snakket med tiltalte til hun skrev ut bot. Hun var imidlertid usikker på om han hadde til hensikt å slå henne i ansiktet eller bare vippe capsen av henne. I retten sa hun at mannen beveget hånden nedenfra og opp, og traff henne i haken, nesen og så capsen, som falt av.

Retten har kommet fram til at mannen vippet av henne capsen, men at han ikke mente å være voldelig. Dermed ble han funnet skyldig i å ha forulempet en tjenestemann

– P-vaktene trenger vern

I skjerpende retning legger retten vekt på at tiltalte fysisk forulempet fornærmede som følge av at hun utførte sin oppgave som trafikkbetjent, og at han var svært aggressiv. Retten legger også vekt på at parkeringsvakter, på samme måte som øvrige offentlige tjenestepersoner, har et særlig behov for vern.

45-åringen er nå dømt til å betale en bot på 6 000 kroner. Dersom han ikke betaler, må han sone 12 dager i fengsel. I tillegg må han betale 1 000 kroner i saksomkostninger.