Slipper å bli busset i land

Reisende med Fjord Line uten bil må vente til alle bilene har kjørt i land før de kan bli fraktet i land med buss. Forliket mellom rederiene kan endre dette.

En rød Fjord Line-buss.

BEDRE FOR REISENDE: Det kan bli lettere for reisende med Fjord Line å komme seg i land etter forliket mellom Color Line og Fjord Line. (arkivbilde)

Foto: Bjørn Marthinsen

Mandag ble det kjent at Fjord Line trekker sine søksmål mot Color Line og Sandefjord kommune.

Forliket mellom Fjord Line og Color Line innebærer først og fremst enighet om seilingstider på ruten Sandefjord-Strømstad. Men i rettsforliket er det også enighet om infrastrukturen i havnene i Strømstad og Sandefjord.

Lettere å reise

I forliket gir Color Line Fjord Line tilgang til fasiliteter i Strømstad havn. Slik det er nå må reisende uten bil i Fjord Lines ferger mellom Strømstad og Sandefjord vente til bilene er kjørt i land før de kan bli rygget ut med buss.

Forliket kan gi smidigere reise for fergepassasjerer uten bil.

– Vi skal få legge til land direkte til tuben som har inn- og utganger slik at passasjerer skal slippe å reise med buss. Det innebærer at vi får tilgang til terminaler både i Sandefjord og Strømstad. Det er klart det har mye å si for opplevelsen å kunne ta seg i land på en enkel måte, sier Marcus Pettersson, linjedirektør i Fjord Line.

Må vente

For at rettsforliket skal kunne tre i kraft er man avhengig av at ESA, som er EØS konkurranseorgan, lukker den pågående undersøkelsen av Color Line og Sandefjord kommune. De folkevalgte i Sandefjord må også godkjenne det som er kommet fram i rettsmeklingen.

Pettersson har stor tro på at rettsmeklingen vil tre i kraft.

– Vi har respekt for den politiske prosessen og det som skal skje i Brussel, men vi har stor tro på dette og håper det vil komme på plass om ikke lenge, sier han.

– Dette er viktig

Helge Otto Mathisen, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Color Line, er også glad for at partene nå er blitt enige.

– Det har vært en uholdbar situasjon for rederiene og Sandefjord. Jeg tror begge parter var innstilt på å finne en løsning og det har vi klart. Dette er viktig. Nå kan vi se fremover og gjør det vi vil gjøre som rederi for å vinne gunsten hos gjestene våre. Nå får vi mulighet til å konkurrere på de vilkårene som ligger der, sier han.

.