Odd snudde til seier mot Fram

Odd vant til slutt 2–4 i bortekampen mot Fram i cupens andre runde. Men for en kamp hjemmelaget ga eliteserielaget.

Fram - Odd
Foto: NRK

Siden Emil Jonassen ble syk og ikke kunne stille i kveldens cupkamp mot Fram, måtte Odd sette inn Thomas Grøgaard på backen.

Kampen startet klokken 18. Vi fulgte den direkte.

Lagoppstillinger

Odd-laget mot Fram blir dermed slik:

Andre Hansen–Jarkko Hurme, Vegard Bergan, Steffen Hagen, Thomas Grøgaard–Fredrik Nordkvelle, Christer Kleiven, Herolind Shala–Ole Jørgen Halvorsen, Henrik Kjelsrud Johansen, Håvard Storbæk.

For Fram er det disse som starter kampen:

Kennet Stenild – Mars Haakenstad, Arne Sagaas, Jonas Westmark, Petter Lennartsson – Snorre Krogsgård, Albert Kryeziu, Robin Palacios, Evan Patros – Marcin Pietron – Dardan Dreshaj.

Petter Belsvik trener Fram

Petter Belsvik er trener for Fram.

Foto: Tom Ole Buaas / NRK

1. omgang

0. Kampen blåses i gang.

10. Etter ti minutter av kampen er det eliteserielaget Odd som har initiativet i kampen. Men gjestene har ikke kommet til noen sjanser.

12. Kommentator Tom Ole Buaas minner om at Odds trener, Dag-Eilev Fagermo, har sagt at han regner med at minst ett eliteserielag kommer til å ryke ut i andre runde av cupen. Alle som spilte i går klarte seg, om enn med et nødskrik enkelte steder. I dag spiller Viking, Vålerenga og Odd fra den øverste divisjonen. Kommer bomben i Larvik?

16. Fram har to cornere. Odds keeper bokser den første over, og på den andre blir det en avslutning som går like utenfor mål. Ikke dårlig av Fram.

20. Odd får til et godt innlegg fra sin venstreside, og det ender med heading mot mål. Frams keeper er med på notene og redder. Skal nivåforskjellen begynne å gjøre seg gjeldende? Odd har tatt mer over enn de klarte i de første 20 minuttene.

Fram - Odd

Fram hadde kampens første sjanse.

Foto: NRK

27. Fram imponerer med å stadig spille seg rolig og fint ut fra eget felt, og er giftige både på kontringer og oppbygd spill. Odd føler seg nok ikke veldig truet, men har likevel ikke noe forventet overtak så langt i kampen.

33. En Fram-spiller skyter fra hjørnet av 16-meteren. Odds keeper må strekke seg, og må se på at ballen stryker like utenfor lengste stolpe. Kanskje hadde keeper kontroll. God mulighet for vertene.

34. Like etterpå har Odd igjen en god heading mot Frams mål, men i denne enden av banen står en keeper og redder ballen som går rett på ham.

36. En håpløs tversoverpasning i Odds forsvar ender med at Vegard Bergan får kampens tredje gule kort for å felle en motspiller som kunne kommet alene med Andre Hansen. De andre som har fått gule kort i kampen, er Fredrik Nordkvelle (Odd) og Albert Kryeziu (Fram). Frisparket fra 30 meter ender i hendene til Andre Hansen.

Fram - Odd

Odd hadde initiativet i deler av første omgang, men kom ikke til farligheter for de siste fem minuttene.

Foto: NRK

41. Etter en god periode uten å få til noe som helst fremover, er det Odd som får kampens første store sjanse. Henrik Kjelsrud Johansen får avsluttet fra innenfor femmeteren til Fram, men keeper får til en utrolig redning. Den påfølgende corneren blir slått unna av keeper. Fram-spiller Evan Patros får gult kort for sabotasje av spillet.

43. Henrik Kjelsrud Johansen får en ny kjempesjanse. Alene inne i femmeteren til Fram header han utenfor på et innlegg fra høyre. Skal Odd klare å score før pause?

45. Fram får et hjørnespark like før pause, og det slås farlig inn i feltet. Odds keeper får slått den unna, og får et frispark i samme slengen. God mulighet for hjemmelaget.

Fram - Odd

Henrik Kjelsrud Johansen fikk to store sjanser på slutten av første omgang.

Foto: NRK

45. Dommeren blåser for pause.

2. omgang

46. Dommeren blåser kampen i gang, og Odd tar avspark. Odd har tatt Fredrik Nordkvelle av banen og erstattet ham med Fredrik Oldrup Jensen.

48. Odd får omgangens første corner, men den heades over målet til Fram.

49. Etter corneren går Fram rett i angrep og smeller til fra distanse. Andre Hansen må strekke seg så lang han er for å redde. Godt skudd og god redning.

55. Kaos i Fram-feltet, og ballen går i mål. Det er imidlertid blåst for offside i forkant.

Fram - Odd

Fram hadde flere store sjanser omtrent et kvarter ut i andre omgang. Men Odd fikk reddet på streken.

Foto: NRK

57. Hele stadion ser ballen i mål – i bortelagets mål. Flere Fram-spillere får stå og prøve å pirke ballen over streken mens keeper er utspilt, men det blir redning på streken av en forsvarer. Oj, oj, oj – Odd er heldige der.

58. Så, på en corner i motsatt ende, header Odd like utenfor målet til Fram. Det er liv i kampen.

59. Odd gjør nok et bytte, og Christer Kleiven byttes ut til fordel for Bentley.

64. Kampen bølger morsomt frem og tilbake. Det gjøres noen dårlige valg på midtbanen for begge lag, og motstanderen får rom til å fosse fremover. Odd-spiller Bentley får gult kort for trøyeholding.

Fram - Odd

Lite å juble for midt i andre omgang for de tilreisende Odd-supporterne.

Foto: NRK

68. Et Odd-frispark tas raskt og overraskende på Fram. Bentley klarer å komme seg løs, men avslutningen fra skrått hold går i nettveggen via en motspiller.

72. Fram tar ledelsen ved Marcin Pietron. Alene med to forsvarere skyter han, og ballen går inn ved høyre stolpe. En flott scoring.

Fram - Odd

1–0 til Fram. Marcin Pietron setter inn målet for gir Fram håp om en cupskrell i Larvik.

Foto: NRK

73. Frode Johnsen kommer inn for Odd. Henrik Kjelsrud Johansen går ut. Odd har brukt alle byttene sine.

75. Så får Odd en straffe, som blir kraftig protestert mot. Arne Sagaas får gult kort for protester.

77. Herolind Shala er sikker fra straffemerket. Dermed står det 1–1. Shala banker ballen inn ved høyre stolpe, mens Frams keeper er på motsatt side av målet.

Fra - Odd

Ingen tvil fra ellevemeteren fra Herolind Shala. Han setter inn 1-1-målet.

Foto: NRK

80. Odd dytter på og viser muskler. Håper å avgjøre kampen før ekstraomganger, men Fram er i stand til å komme på kontringer. Morsom kamp nå – høy temperatur og angrepsvillige lag.

88. Begge lag er inne i en periode med kjemping, uten at det resulterer i målsjanser. Men det skjer fort når det kommer, så ingen bør si for sikkert at det blir ekstraomganger.

89. Frams keeper, Kennet Stenild, får gult kort. Trolig er det for et forsøk på å drøye tid når Odd skal ta corner.

90. Fem minutter er lagt til i andre omgang.

90. Shala får en god sjanse fra hjørnet av 16-meteren, men ballen stryker stolpen. Hjemmelaget lever farlig hvis de gir rom til Shala på det holdet.

90. Dommeren blåser igjen. Denne gangen for å signalisere at 90 minutter er over, og at lagene nå må ut i ekstraomganger. Kampen skal avgjøres i kveld, og blir det ingen eller like mange mål i de to 15 minutter lange omgangene, går det til straffesparkkonkurranse.

Fram - Odd

Odd tar avspark i første ekstraomgang.

Foto: NRK

1. ekstraomgang

91. Det kan for øvrig gjentas nå at alle andre eliteserielag er videre fra cupens andre runde. Skal det komme en skrell i denne runden, må det skje i Larvik.

93. Fram-spiller Dardan Dreshaj får gult kort for å sparke bort ballen når det er blåst for frispark.

96. Fram gjør sitt første bytte i kampen. Petter Lennartsson tas av, mens polske Michal Zawadski kommer inn.

96. Herolind Shala får ballen inne i feltet, og drar av en mann og skyter via en motstander til corner. Den header Frode Johnsen i mål. 1–2 til Odd.

Fram - Odd

Frode Johnsen setter inn 1–2 til Odd etter en corner.

Foto: NRK

98. Fram gjør sitt andre bytte. Marcin Pietron går ut, mens Michel Adzic kommer inn.

99. Håvard Storbæk får stå alene på 20 meter, og plasserer ballen hardt i mål. Flott scoring. 1–3 til Odd. Nå synges det på bortetribunen.

103. Fram-spiller Jonas Westermark får gult kort for kjefting.

103. Frode Johnsen setter inn 1–4 fra 16 meter. Får snudd seg og siktet, og ballen går inn ved høyre stolpe. Ny nydelig scoring.

104. Så reduserer Fram til 2–4. Michel Adzic setter et innlegg i mål og det er spenning igjen i Larvik.

105. Fram gjør et offensivt bytte. Evan Patrus går ut til fordel for Tobias Hem.

2. ekstraomgang

106. Fram-trener Petter Belsvik har forsøkt å oppildne sine spillere foran de siste 15 minuttene.

108. Odd spiller ballen seg imellom og lar tiden gå. Fram jager etter, men er nok slitne etter en lang kamp.

112. Fram kommer til flere halvsjanser etter at Odd har dominert i begynnelsen av omgangen. Hjemmefansen forsøker å heie laget sitt frem, men dette blir nok ikke lett.

113. Det er 994 tilskuere på kampen, opplyser speaker.

115. Frode Johnsen demper en vanskelig ball inne i feltet. Skuddet sneier stolpen. Fjorårets toppscorer i eliteserien har gjort en god kamp etter at han kom inn.

118. Fram har flere gode sjanser, og Odd redder en av dem på streken. Eller var den inne? Hjemmelaget har definitivt ikke gitt opp.

Fram - Odd

Fram får flere gode sjanser mot slutten av kampen.

Foto: NRK

120. Det er lagt til to minutter.

120. Fram-spiller Mats Haakenstad pådrar seg et gult kort mens han venter på at Odd skal ta et frispark nede ved vertenes cornerflagg.

120. Dommeren blåser av kampen, og dermed er Odd klare for tredje runde av cupen. Det endte 2–4 til gjestene fra Skien.

Slutt