Vannet flommer over i hele Telemark

NOTODDEN (NRK): Flom og uvær har preget fylket de siste dagene. Regnet har roet seg noe i dag, men det er stille før stormen. I morgen skal regnet øke på igjen.

Flom Notodden

Flommen i Telemark fortsetter, og torsdag er det varslet at ekstremværet 'Petra' skal komme. På Notodden flyter vannet på mange av jordene rundt om i området.

Foto: Anne Lognvik / NRK

SISTE: Fylkesvei 109 mellom Lunde og Drangedal er åpen igjen.

Tirsdag «bøtta» det ned over hele fylket. NRK sendte direkte fra flommen ved Omnesfossen i Hjartdal kommune. Onsdag har regnet roet seg noe, men alt tyder på at uværet vil øke på i morgen.

Skoler og barnehager i Hjartdal er stengt idag, og onsdag morgen hadde kommunen møte for å kartlegge hva som skal gjøres videre.

Flom Notodden Flyplass

På Notodden flyplass er veien stengt i morgentimene onsdag. vannstanden i Heddøla har gått noe ned, men vannet går fortsatt over både på flyplassen på Tuven, og på veien fra Notodden til Reshjemheia.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Vannstanden i Heddøla har gått noe ned, men vannet går fortsatt over både på flyplassen på Tuven, og på veien fra Notodden til Reshjemheia, sier byggeleder Svenn Erik Rui i Statens Vegvesen, til vår reporter på Notodden Flyplass.

Disse veiene er stengt

I alt ni veier var stengt rundt om i Telemark tirsdag.

Her er en oversikt over onsdagens trafikkbilde, følgende veier er stengt:

  • E134 ved Landsverk bru nær Ørvella.
  • Fylkesveg 44 Valebøvegen, mellom Nordagutu og Skien.
  • Fylkesveg 152 over flyplassen på Notodden.
  • Fylkesveg 501 Kilen – Nes.
  • Fylkesvei 37 Tinnsjønveien mellom Tinnoset og Miland er stengt for kjøretøy med totalvekt over sju tonn

Følg også med på nrk.no/trafikk for å se de siste trafikkmeldingene.

Sendt ut ekstremvarsel

Dagen i dag blir en pause i uværet, i morgen kommer det nemlig mer regn. Norges vassdrags- og energidirektorat har sendt ut et ekstremvarsel. Det er ikke regnet i seg selv som er ekstremt, men konsekvensene av alt nedbøren.

– Vi håper at vannet skal trekke seg noe tilbake i løpet av dagen, slik at vi er mer forberedt på uværet i morgen, sier trafikkoperatør hos vegtrafikksentralen i Porsgrunn, Arne Kleiv.

Slik ser det ut ved Omnesfossen i Hjartdal kommune i dag:

Landsverk bru, flom
Foto: Anne Lognvik / NRK