Rundt 40 mål er brent ned

Skogbrannen ved Nisterudbrua i Skien er under kontroll. Likevel vil det ifølge politiet ta lang tid å få slukket brannen.

Skogbrann Skien

Brannvesenet jobber nå med å slukke brannen.

Foto: Øystein Økter / NRK

– Det er vanskelig å få kontroll på en skogbrann med dette været, sa oppdragsleder Tommy Eriksen i Sør-Øst politidistrikt tidligere søndag.

Ved 22.30-tiden skriver Bane Nor på Twitter at brannen er under kontroll. Mannskap fra Bane Nor og brannvesenet vil være på stedet gjennom natten.

Laster Twitter-innhold

30 mål terreng

Klokken 20.10 meldte politiet at det var 30 mål skog og terreng som brant. Brannmannskap og sivilforsvaret jobber iherdig i området, og oppdragslederen mener at slukningsarbeidet kan vare i flere dager.

– Foreløpig er brannen langt fra bebyggelse, men vi har bedt folk som er på camping i nærheten om å flytte seg, sier Eriksen.

Politiet vurderer fortløpende om de trenger å sette i gang en evakuering.

– Grunnen til at politiet ønsker at personer i nærheten skal flytte på seg, er først og fremst for å komme seg unna røyken, understreker Eriksen.

– Droner ødelegger arbeidet

Politiet opplyser at det er flere droner som flyr over brannstedet. Dette ødelegger slukningsarbeidet for brannhelikoptrene.

– Det henstilles til å ikke bruke droner rundt brannområdet. Dette fordi det vil skade bruken av brannhelikopteret, skriver politiet på Twitter.

To brannhelikoptre på stedet

To brannhelikoptre ble tilkalt søndag kveld for å hjelpe til med slukningsarbeidet.

– Det er vanskelig å si nøyaktig hvor stor brannen er, men den sprer seg nordover, sier Eriksen.

Brannhelikoptrene har jobbet kontinuerlig for å hindre at brannen skal spre seg øst- og vestover. Brannvesenet har satt inn alle mannskaper for å slukke brannen fra nordsiden.

Skogbrann i Skien

To brannhelikoptre hjelper til med slukningarbeidet.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Pumper vann fra elva

Brannmannskapene pumper vann fra en elv i nærheten. Det brenner i et bratt og ulendt terreng som gjør slukningsarbeidet vanskelig.

Valebøvegen er stengt grunnet røyk fra brannen. Denne vegen kan være stengt i flere dager, opplyser politiet.

Skogbrann i Skien

Brannvesenet pumper vann fra elva.

Foto: Anne Lognvik / NRK