Hopp til innhold

Skjeggestadbrua åpner tidligere enn planlagt

Nå er datoen for åpning klar.

Skjeggestadbrua og en gravemaskin.

NY BRU: 2. februar 2015 sank brua sammen og den ble senere sprengt og ryddet vekk. Nå er en ny, identisk bru bygget opp igjen.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Den 4. juli kommer samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen til Holmestrand. Han skal da åpne den nye Skjeggestadbrua i sørgående felt på E18, opplyser Statens vegvesen i en pressemelding mandag.

Etter kollapsen av det sørgående løpet av brua i februar i fjor, åpnet det nordgående løpet for trafikk i begge retninger 26. juni. Det betyr at det har vært en innsnevring ved Skjeggestadbrua på E18 i Holmestrand.

Når den nye brua er helt klar, åpner det for firefelts vei igjen, og trafikken vil flyte bedre. Det skjer klokken 12.00 mandag 4. juli.

Tidligere er 7. juli blitt nevnt som datoen for ferdigstillelse, men arbeidene med den nye brua blir altså ferdig noen dager tidligere.

Har stabilisert grunnen

Det totale budsjettet for alle arbeidene i forbindelse brua er på 165 000 000 kroner. Statens vegvesen har imidlertid tidligere sagt til NRK at de tror sluttsummen vil bli noe lavere enn det fordi arbeidene har gått bra.

Årsaken til brukollapsen i fjor vinter var et leirskred like ved brua. Begge bruene på Skjeggestad fikk skader, men brua i det sørgående løpet fikk så alvorlige skader at den måtte rives.

Klokken 14.10 ble Skjeggestadbrua sprengt, etter 10 minutters utsettelse.

SE VIDEO: 2 700 tonn betong gikk i bakken da brua ble sprengt etter kollapsen.

For å unngå at det samme skjer igjen, er de bløte leirmassene i området rundt brua stabilisert ved å injisere kalk og sement.