Hopp til innhold

– Takk for den du var, Liv Marit

Skiensordfører Hedda Foss Five sier det er et stort tap for byen at den folkekjære artisten Liv Marit Wedvik har gått bort. – Tankene går først og fremst til familien og hennes nærmeste.

Liv Marit Wedvik

Liv Marit Wedvik var populær både i og utenfor rampelyset. Lørdag mistet hun livet i en drukningsulykke i Risør.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Fortsatt strømmer det inne med kondolanser på den åpne facebooksiden til Liv Marit Wedvik (45), som mistet livet i en drukningsulykke i Risør lørdag.

En av de mange som hedrer artisten, er ordføreren i byen hun bodde og var så glad i.

– Liv Marit var en fantastisk positiv, blid og fin ambassadør for byen vår. Våre tanker går først og fremst til familien og hennes nærmeste. Takk for den du var, Liv Marit Wedvik, skriver skiensordfører Hedda Foss Five.

– Døde på vei til båten der ektemannen sov

– Ujålete og jordnær

Som så mange andre syntes hun det var forferdelig trist å lese om ulykken.

– Liv Marit og jeg har truffet hverandre flere ganger, både i offentlige sammenhenger og tilfeldig nede i byen. Hun var alltid så positiv og blid, ujålete og jordnær. En skikkelig humørspreder, sier Hedda Foss Five til NRK søndag ettermiddag.

Hedda Foss Five

Hedda Foss Five sier det er stort tap for Skien at countryartist Liv Marit Wedvik er gått bort.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Liv Marit Wedvik etterlater seg ektemannen Kjetil og to døtre. Ifølge politiet har familien bedt om å få være i fred i sorgen.

Døde på vei til båten

Nødetatene fikk melding like etter klokka 09 lørdag om at en kvinne hadde havnet i vannet ved Moen camping i Risør.

– Vi vet at hun og ektemannen var på båttur og skulle tilbringe pinsen på Moen camping i Risør, der de var på besøk hos noen venner på en hytte. Ektemannen gikk og la seg i båten tidligere enn henne. En tid etterpå, sent natt til lørdag, gikk Wedvik fra hytta til båten hvor ektemannen lå og sov, sier operasjonsleder Martin Ugland ved Agder politidistrikt til VG.

Politiet presiserer at det ikke er mistanke om noe kriminelt, og at dette dreier seg om en tragisk ulykke.