Skal lete etter skorpioner på båten

Firmaet Anticimex skal om bord i «Bergensfjord» og lete etter skorpioner etter at en åtte år gammel gutt i dag ble stukket. Båten måtte snu for å få fraktet gutten til sykehus.

Tommy Bless

Nå venter en lang jakt. Skadedyrbekjemper Tommy Bless fra Anticimex skal om bord og lete etter det som kan være en skorpion. Han og kollegaen blir med ferja til Danmark og gir seg ikke før de finner det de leter etter.

Foto: Roald Marker / NRK

«Bergensfjord» måtte tidligere i dag snu på strekningen Hirtshals–Langesund etter at en gutt ble stukket av en skorpion.

Åtteåringen skrevet ut fra sykehuset

Båten måtte snu for å frakte gutten og moren til sykehuset med ambulanse. Like etter klokken 15 er gutten utskrevet fra sykehuset, får NRK opplyst.

– Gutten har det bra. Jeg har akkurat fått beskjed om at han er skrevet ut fra sykehuset. Vi ordner transport hjem med neste avgang, sier linjedirektør Rickard Ternblom i Fjordline til NRK.

– Vi er veldig glade for at dette ikke ble mer enn det ble, sier han.

Det går bra med åtteåringen, men han skal være skremt av hendelsen.

Ferja fra Hirtsals til Langesund måtte snu i dag, etter at en åtte år gammel gutt ble stukket av det folk beskrev som et skorpionlignende dyr. I samråd med lege, valgte ferjeselskapet å snu for å få gutten til sykehus.

Intens leteaksjon om bord

Båten har nå lagt til kai i Langesund, men skorpionen er ennå ikke funnet. Kafeen der gutten ble stukket, var under ferden stengt for passasjerer. Det har vært en intens leteaksjon mens båten var på vei fra Danmark til Norge, men den ble ikke funnet. Det er heller ikke 100 prosent sikkert at det var en skorpion.

Linjedirektør Rickard Ternblom, Fjordline

Linjedirektør Rickard Ternblom i Fjordline.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Det er ikke klart hvordan skorpionen slapp unna, men det kan hende at den krøp bort da noen passasjerer skulle vise den frem.

Hendelsen har ikke fått andre konsekvenser for Fjordline enn litt forsinkelser.

Lite frykt hos passasjerene

– Det området som dette skjedde i, har vært hermetisk lukket. Nå er det et skadedyrfirma om bord, og de skal hjelpe oss å finne dyret. sier Ternblom, og legger til:

– Vi har håp om å finne det.

På kaia i Langesund står Tommy Bless fra Anticimex klar. Han er ikke sikker på hva de vil finne, for det er ikke helt sikkert at det er en skorpion.

– Når folk blir skremt er det ikke alltid at de ser det de ser. En liten mus kan bli til en stor rotte, sier han og demonstrerer med hendene som om musa plutselig er en halv meter lang.

Han ler litt av jobben. Det er nemlig første gang han er på skorpionjakt.

– Det blir å finkjemme spisesalen, lete i alle sprekker og kriker og kroker og i det hele tatt å ha øynene med seg, sier han.

Nå har han altså fått en tur til Danmark, for han regner med å måtte bli om bord i ferja til skorpionen er funnet.

Anticimex

Anticimex blir med ferja Bergensfjord til Danmark for å gå på skadedyrjakt ombord.

Foto: Roald Marker / NRK

En av kafeene om bord blir stengt for gjestene som nå skal fra Langesund til Hirtshals. Men passasjerene som skal til Danmark er ifølge Ternblom ikke spesielt urolige foran sin avgang.

– Jeg har hørt mest morsomheter, faktisk, sier han.

– Jeg skjønner at noen kan synes det er ubehagelig, men alle ser at vi jobber hardt for å ta hånd om saken.