Sjokkert over brutale voldsepisoder mot faren

De pårørende fortalte i retten i dag at de var sjokkert over de voldsomme angrepene som faren ble utsatt for, etter at han hadde vært sammen med den tidligere samboeren.

Janne og Henning Steen

Barna til avdøde John Gerhard Steen, Janne Gry og Henning Steen, fryktet for livet til faren, mens han var sammen med kvinnen som nå er tiltalt for drapet.

Foto: Lorentz Berg

Avdøde John Gerhard Steens datter, Janne Gry Steen, brøt sammen i retten da hun skulle fortelle om tiden etter drapet på faren. Hun sier det er normalt å miste foreldre i voksen alder, men at måten Steen ble drept på har påvirket henne og hele familien.

– Torturert i hjel

Hun sier hun ofte tenker på hvordan faren nærmest ble torturert i hjel, og må ha hatt store smerter før han døde av knivstikkene han ble påført.

Hun henvendte seg til rettspsykiater Arvid Nedal da hun spurte om det ikke finnes grenser for ondskapen etter det som har kommet fram av detaljer rundt drapet.

De pårørende fortalte at John Gerhard Steen var opptatt av å beskytte sin tidligere samboer, og bare snakket godt om henne.

Ga henne mat og aviser

I retten forklarte sønnen til Steen, Henning Steen, at de pårørende stadig så at faren hadde blåmerker og sår, uten at de fikk noen forklaring på hva som hadde skjedd.

Etter en episode hvor kvinnen hadde angrepet ham med en kjøkkenkniv, hadde Steen bedt om at kvinnen ikke skulle straffes, men måtte få behandling fordi hun var syk.

Drap Langesund

John Gerhard Steen ble drept i sitt eget hjem i Langesund 28. januar 2014.

Foto: Jonas Rydén

– Er veldig lei meg

Barna forklarer at de opplevde at den tidligere samboeren kontrollerte John Gerhard Steen stadig mer, og forsøkte å sette de pårørende opp mot hverandre ved å fortelle dem at faren deres ikke var glad i dem.

Da de pårørende, på grunn av de alvorlige voldsepisodene, ønsket å holde Steen bort fra kvinnen, sa han at han ønsker å tilgi henne og gi henne en ny sjanse.

Den tiltalte kvinnen var ikke i samme rom som de pårørende under deres forklaring. Da hun kom inn i rettssalen igjen, ønsket hun ikke å gi noen annen kommentar til det som var sagt enn at hun var veldig lei seg.