Magne (64) antatt drept i Skien

Den 30 år gamle rumeneren som har tilstått drap på en 64 år gammel mann i Skien, samtykker til å bli fengslet.

Søk etter drept mann i Skienselva

Drapet skal ha skjedd om kvelden søndag 21. april, og 30-åringen har forklart at han kvittet seg med liket i Skienselva. Har søker politiet og Røde Kors etter den drepte mannen.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Siste: Det er 64 år gamle Magne Sigmund Hanssen som antas å være drept. Den 30 år gamle rumenske statsborgeren som er siktet i saken, var leieboer hos savnede.

Den 30 år gamle rumeneren kom inn til politiet som vitne i en forsvinningssak mandag denne uken. Politiet hadde da ingen grunn til å mistenke mannen for noe kriminelt.

Holder fast ved sin tilståelse

I løpet av avhøret tilsto 30-åringen å ha drept en 64 år gammel mann. Mannen er nå siktet for forsettlig drap.

– I avhør i ettermiddag har mannen stått fast ved sin tilståelse, sier politiadvokat Jon Borgen til NRK tirsdag kveld.

Drapet skal ha skjedd om kvelden søndag 21. april, og 30-åringen har forklart at han kvittet seg med liket i Skienselva.

Mannen ble meldt formelt savnet 10. mai. Politiet innledet da samtidig etterforskning og satte i gang søk.

De sterke strømmene i Skienselva kan ha ført til at en død person som politiet leter etter, kan ha blitt fraktet lenger enn noen aner. Politiet ber om tips fra dem som har sett noe i elven.

VIDEO: – Liket kan ha blitt fraktet langt av gårde.

Tåke vanskeliggjør søket

I går og i dag har båter fra politiet, Røde Kors og Redningsselskapet lett både til vanns og til lands i området rundt Menstadbrua i Skien. Det ble i 18.30-tiden dårlig sikt på grunn av tåke, og nærmest umulig å foreta gode søk fra båt ute i elven.

Det ble fortsatt med søk med små båter inne i krokene der større båter ikke kom til, og langs bredden på land. Litt etter klokken 20 i kveld ble søket avsluttet for i dag.

Jon Borgen.

Politiadvokat Jon Borgen.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Erfaringer fra for eksempel Gry Hosein-saken gjør at politiet er oppmerksomme på kroppen til den døde 64-åringen kan dukke opp langt unna der han ble droppet.

Kan se bort fra tidligere teorier

Ifølge politiadvokat Borgen fester politiet såpass lit til 30-åringens forklaring, at de ser bort fra tidligere teorier, som at 64-åringen har tatt sitt eget liv eller reist bort.

Der 30-åringens forklaring har kunnet la seg kontrollere, har forklaringen stemt.

– Vi vet ikke om vi kan stole på at alt han forteller oss er sant, men vi har ingen grunn til å tvile så langt, sier Borgen.

Det er en relasjon mellom de to, den 64 år gamle savnede nordmannen og den 30 år gamle siktede rumeneren, men Borgen ønsker ikke å utdype hva slags forhold det er mellom dem.

– Det er ingen tilfeldigheter som gjør at de treffes, men jeg ønsker ikke å si noe mer konkret, sier Borgen.

Samtykker til fengsling

Siden 30-åringen samtykker til fengsling, blir det ikke noe av det planlagte fengslingsmøtet onsdag. Ifølge Borgen vil saken gå som en kontorforretning.

30-åringen har samtykket til fire uker i varetekt, med brev- og besøkskontroll.

Menstadbrua i Skien

Det ble lett etter den savnede mannen i området rundt Menstadsbrua i Skienselva.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK