Hopp til innhold

Siktet for ruskjøring etter dødsulykke

En 24 år gammel mann er siktet for å ha kjørt båt i ruspåvirket tilstand i forbindelse med båtulykken i Fyresdal i sommer. En 21 år gammel mann omkom.

Båt på Fyresvatn

FRA LETEAKSJONEN: Store mannskaper lette etter den savnede mannen i Fyresvatnet i flere dager.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Den siktede 24-åringen er mistenkt for å ha ført båten som kolliderte med en mørklagt båt som lå stille på Fyresvatnet. I båten som ble påkjørt satt to personer, i båten 24-åringen førte satt fire personer, deriblant 21-åringen som omkom.

– Blodprøvene viser at 24-åringen hadde 0,87 promille, grensen er på 0,8. Han er siktet for å ha kjørt båt i ruset tilstand, sier politiadvokat Guro Siljan i Sør-Øst politidistrikt.

Siktelsen kan bli endret

Siljan utelukker ikke at siktelsen kan bli utvidet.

– Den kan utvides, men det må vi komme tilbake til, sier hun.

Politiet er snart ferdig med vitneavhør, men vil foreløpig ikke gå ut med informasjon om hva de vet om hendelsesforløpet.

– Det gjenstår noen undersøkelser, blant annet av beslaglagte telefoner, samt undersøkelse av båtene og analyser av det vi har fått inn. Det kan ta tid. Vi ønsker blant annet å vite hvilken fart båtene hadde, sier politiadvokaten.

Leteaksjon

Det var natt til 15. juli i år at ulykken mellom de to fritidsbåtene på Fyresvatnet skjedde. En 21-åring fra Fyresdal falt i vannet og forsvant etter sammenstøtet mellom båtene.

Etter flere dager med leting, i og langs vannet, ble den omkomne funnet på ettermiddagen 18. juli. Han ble funnet med sonar på 60 meters dyp.