Hopp til innhold

Politimann siktet for forsettlig drap

Siktelsen mot politimannen i Telemark er skjerpet. Han er nå siktet for forsettlig drap på 33 år gamle Linn Madelen Bråthen fra Bamble.

Linn Madelen Bråthen og politimannen

Politimannen og avdøde var sammen natten før hun ble funnet død. Her ved Brotorvet på Stathelle.

Foto: Overvåkingsbilde/politiet

Det opplyste politiet ved Vestfold politidistrikt på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Linn Madelen Bråthen

Linn Madelen Bråthen ble funnet død ved Sandøya.

Foto: Privat

– Vi har grunn til å tro at han dyttet eller kastet den avdøde kvinnen utfor Breviksbrua natt til lørdag 3. august mellom klokken 03.40 og 04.00, opplyser politiadvokat Lise Dalhaug.

Mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling fredag. – Årsaken til det er faren for bevisforspillelse, opplyser Dalhaug.

Etterforsker saken videre

Dalhaug sier etterforskningen er i en tidlig fase og at saken etterforskes bredt. De ber om tips fra publikum i saken.

– Det betyr at politiet ikke med sikkerhet vet hva som skjedde på broen denne natten og vi vil fortsette å etterforske om det kan være andre grunner til at den avdøde kvinnen falt i vannet enn at siktede dyttet eller kastet henne, sier Dalhaug.

De etterlatte er informert om siktelsen og det vil bli oppnevnt en bistandsadvokat for de etterlatte i løpet av kort tid, opplyser politiet.

Se video fra pressekonferansen:

Pressekonferanse politiet

Pressekonferanse etter dødsfall i Brevik

– Fester ikke lit til mannens forklaring

Det var lørdag 3. august at kvinnen ble funnet død i Brevik i Telemark. Kvinnen og politimannen var venner og hadde vært på grillfest sammen 2. august.

Mannen som jobber som tjenestemann i Telemark politidistrikt, ble først siktet for falsk forklaring i forbindelse med dødsfallet. Torsdag ble det altså kjent at siktelsen er skjerpet. Det er Vestfold politidistrikt som har ansvar for etterforskningen.

Onsdag denne uken innrømmet mannen å ha gitt ukorrekt informasjon til politiet etter dødsfallet. Han sa at han var til stede og så at kvinnen tok sitt eget liv uten at han klarte å stanse henne. I politiavhør forklarte mannen at han fikk sjokk og valgte irrasjonelt å ikke følge opp ved å gjøre undersøkelser og tilkalle hjelp.

Politiet opplyste torsdag at de ikke fester lit til mannens forklaring.

– Skuffet og fortvilet

Politiet mener at det er mer sannsynlig at han har løyet for å skjule at han har drept henne ved å dytte eller kaste henne utfor broen.

Mannens forsvarer, advokat Arne Lie, sier hans klient er overrasket, skuffet og fortvilet etter at han fikk vite at siktelsen ble utvidet.

– Han erkjenner ikke straffskyld for det. Han forholder seg til det han har fortalt tidligere og presiserer at det er den riktige forklaringen, sier Lie til NRK.no etter pressekonferansen.

Breviksbrua

Stathelle sett fra Breviksbrua der hendelsen skal ha skjedd.

Foto: Christina Førli Aas / NRK