Mann siktet for drapsforsøk på fysioterapeut

En 45 år gammel mann fra Sandefjord er varetektsfengslet i fire uker, siktet for drapsforsøk på en fysioterapeut.

Tønsberg tingretts lokaler.

Saken skal behandles i lagmannsretten.

Foto: Annette Grasmo Bergman / NRK

– Han har vært fengslet fra 24. april og ble onsdag fremstilt for ny varetektsfengsling i fire uker, sier politiadvokat An Eline Rimstad i Sør-Øst politidistrikt til NRK.

Det var 12. april at en 45 år gammel mann fra Sandefjord tok med seg en pistol og oppsøkte en fysioterapeut han hadde mottatt behandling fra.

Ifølge kjennelsen har mannen i en årrekke følt seg motarbeidet av helsevesenet, og ville la dette gå utover fysioterapeuten.

Hørte klikkelyder

Ifølge mannens forklaring var planen å skyte fysioterapeuten i anklene slik at han også fikk kjenne på smerter, men siden han sto bak et bord bestemte han seg for å skyte han i hodet.

– Det pågår etterforskning der det gjøres tekniske analyser og kartlegge våpenet og opplevelsene til dem som var til stede, sier Rimstad.

Ifølge fysioterapeutens forklaring skal han ha hørt klikkelyder fra pistolen. Da oppsto det en kamp om å få kontroll på våpenet.

– Fysioterapeuten og to kollegaer fikk kontroll på siktede til politiet kom til stedet, sier Rimstad.

Nøyaktig hvor langt våpenet var i ladeprosessen og om våpenet hadde en funksjonsfeil, etterforskes nå av politiet.

Uenig i siktelse

Ifølge mannens forsvarer, Mette Yvonne Larsen, blir saken anket til Agder lagmannsrett.

– Siktelsen bør ikke gjelde for drapsforsøk. Han har aldri hatt til hensikt å drepe denne personen. Samtidig er det ingen gjentakelsesfare, han har lagt korta på bordet og har ikke lenger noe våpen. Han har heller ikke et rulleblad med vold, sier Larsen.

Hun mener det finnes andre måter å håndtere mannen på enn varetektsfengsling.

– Han kan pålegges et oppholdsforbud, meldeplikt eller besøksforbud mot personer. I tillegg er han alvorlig psykisk belastet, og bør ikke sitte i varetekt, sier hun.

Behandlet av samme dommer

Larsen sier at den første kjennelsen om varetektsfengsling ble anket og opphevet, men at mannen ble fengslet på nytt etter løslatelse.

Dommeren som behandlet den første kjennelsen fra 24. april, behandlet også den som ble avsagt på onsdag. Dommeren var etter eget skjønn ikke inhabil til å lede samme sak på nytt.

Det er ikke Larsen enig i.

– Det er håpløst. Nå går saken til lagmannsretten, sier Larsen.