Søker etter drapsoffer i Skienselva

SKIEN (NRK): Politiet har søkt med dykkere, miniubåt og sonar etter den savnede Kari Grønnestad i elva utenfor Skien sentrum etter kvinnen som har vært savnet i tre år. En kvinne er siktet for drap og en mann er siktet for medvirkning til drapet.

Politiet søker nå etter den savnede kvinnen i Skienselva.

Politiet søker etter den savnede i Skienselva utenfor Klosterøya i Skien. Se video her.

Guro Siljan

Politiadvokat Guro Siljan i Telemark politidistrikt sier politiet nå jobber med å kontrollere den nye informasjonen som har kommet fram.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Det er den savnede Kari Grønnestad som har vært savnet siden 2012.

– Det er satt i gang søk etter kvinnen, sier politiadvokat Guro Siljan i Telemark politidistrikt.

Hun forteller at en av teoriene til politiet er at Grønnestad er dumpet i Skiensvassdraget. Politiet har derfor satt i gang søk i vannet ved Klosterøya i Skien.

Kvinne drapssiktet

I formiddag ble det kjent at en kvinne i 30-årene er siktet for drapet på kvinnen, som har vært savnet siden 2012. En mann i 30-årene er siktet for medvirkning.

Kari Grønnestad ble meldt savnet av familien sin etter at hun ble sett i Skien sentrum 6. juni 2012. Hun skulle da ta bussen hjem, skriver TA. Det ble satt i gang storstilt leteaksjon etter henne, men politiet hadde ikke grunnlag for å tro at det hadde skjedd noe kriminelt med henne.

Søndag fikk de nye opplysninger i saken. Politiet vil foreløpig ikke gå ut med hva disse opplysningene går ut på, men informasjonen førte til at det i dag ble tatt ut siktelser.

Created by InfoDispatcher

Advokaten til kvinnen som er siktet for drapet, sier hun er fortvilet og sier hun ikke har gjort det hun er tiltalt for

Politiet gjennomførte mandag undersøkelser i en leilighet ved Hjellen i Skien. Leiligheten er nå sperret av, og det er foreløpig ikke klart hvilken tilknytning leiligheten har til saken.

Siktet for drap i Skien
Foto: Tom Ole Buaas / NRK

Se hele pressemeldingen fra politiet her.

Kan være flere involverte

– Det er nødvendig å være tilbakeholdne med opplysninger for å redusere risikoen for påvirkning av vitner eller andre involverte. Det kan derfor ikke sies noe spesielt om et eventuelt hendelsesforløp. Det kan heller ikke utelukkes at andre enn de siktede kan ha vært involvert, sier Siljan.

Politiet vil foreløpig ikke gi ut mer informasjon om de to siktede, annet enn at de nye opplysningene gir politiet skjellig grunn til å mistenke at den siktede kvinnen kan ha drept den savnede kvinnen for tre år siden, og at den siktede mannen har medvirket.

Politiet i Telemark får teknisk og taktisk bistand fra Kripos. I tillegg til tekniske undersøkelser vil etterforskningen omfatte en rekke vitneavhør og andre undersøkelser.

Tollef Skobba er advokat for mannen som er siktet for medvirkning til drap.

Tollef Skobba er advokat for mannen som er siktet for medvirkning til drap.

Ber om varetektsfengsling

I dag blir begge de siktede begjært varetektsfengslet med brev- og besøkskontroll.

Av hensyn til faren for bevisforspillelse, vil politiet be om at fengslingen går for lukkede dører. Rettens beslutning blir kjent så raskt den er klar tirsdag ettermiddag.