Tror SIAN-markeringen i Larvik vil gå rolig for seg

Politiet vil følge med når SIAN og LO begge skal holde markeringer på torget i Larvik lørdag.

Sian

MARKERING: SIAN, Stopp islamiseringen av Norge, reiser rundt og holder appeller. Lørdag er de på torget i Larvik. (arkivbilde)

Foto: NRK

Den islamkritiske organisasjonen SIAN har fått tillatelse til å holde en markering på torget. Det samme har LO, som sammen med flere politiske partier varsler at de vil vise solidaritet med flyktninger og asylsøkere.

Politistasjonssjef i Larvik, Tor Eriksen, forteller at de vil følge med på begge markeringene, som avholdes med én times mellomrom.

– Vi følger med på alle arrangementer som måtte være i Larvik, det gjelder også disse to.

– Det er to ganske ulike arrangementer, venter dere bråk?

– Vi har ingen indikasjoner på at det vil bli bråk, men vi vil ha en oppfølging på begge arrangementene, sier Eriksen.

– SIAN fikk fart på oss

SIAN, Stopp islamiseringen av Norge, har tidligere fått tillatelse til å holde appeller på torget fra klokka 13 lørdag. Fra 11 til 12 står LO, som får støtte av en rekke politiske partier, på samme sted.

Erik Ness, som er en av initiativtakerne til solidaritetsmarkeringen, bekrefter at den kommer som et svar på SIANs planer.

– Det ville nok kommet et arrangement uansett, men ikke på det tidspunktet. Det er SIAN som har fått fart på oss, sier han.

Ikke bekymret

Lars Thorsen

ROLIG: SIAN-talsmann Lars Thorsen forventer ikke noe bråk i Larvik lørdag. (arkivbilde)

Foto: Nicolai Delebekk / NRK

SIAN-talsmann Lars Thorsen er oppført som taler under morgendagens markering. Han forventer at ting vil gå rolig for seg.

– Det tror jeg helt sikkert. LO som arrangør er seriøs. Det er også hovedsakelig politiske partier som slutter opp om deres arrangement, og det er mennesker som vet å oppføre seg. I den grad noen av dem blir stående og høre på hva vi har å si er det bare fint, det er grunnen til at vi reiser rundt.

Politistasjonssjef i Larvik, Tor Eriksen, vil ikke si om politiet setter inn ekstra ressurser, men bekrefter at de har gitt klarsignal til begge.

– SIAN søkte i god tid, for over en måned siden, og fikk sin søknad behandlet og godkjent kort tid etterpå. Der har dialogen vært god. LO var litt senere ute og vi har bare hatt en kort prat med dem og fått inn en søknad, som nå er godkjent fra vår side.