- Gi meg 50 push ups

Johnny Jensen er ny som hovedtrener for Nøtterøy håndball, men vil sette seg i respekt. Han har mål om å ta Nøtterøy håndball til sluttspillet.

Johnny Jensen på trening

Hovedtrener Johnny Jensen med laget som serieåpner til helgen, borte mot Bodø.

Foto: Fredrik Hansen / NRK

– De av dere som tapte på gårsdagens trening må ta 50 push ups, sier Johnny Jensen til noen av spillerne under treningen i Nøtterøyhallen.

Laget er ett av tre fra Vestfold i årets eliteserie som starter onsdag. I fjor holdt Nøtterøy plassen med et nødskrik etter å ha havnet på tredje siste plass, men vant kvalifiseringskampene og beholdt plassen.

– Målet vårt er å komme høyere enn det, vi skal til sluttspillet. Det er ikke noe moro å ligge på kvalifiseringsplass. For oss er det viktig å få en god start og få selvtillit, sier Jensen.

Første kamp er borte mot Bodø til helgen.

– Falk vil slite

Nordover i fylket, hos nyopprykkede Falk Horten, er treneren usikker på hvordan nivåforskjellen blir. Lagets svenske trener, Torbjørn Klingvall, hevder han er rolig før seriestart.

– Alle tipper oss ned og ut, men vi får se hvor vi havner. Vi tar en kamp av gangen og forbereder oss optimalt. Hadde jeg kunnet spå hvordan det blir, hadde jeg sittet i en høyere posisjon her i livet, sier Klingvall.

NRKs håndballekspert, Øystein Havang, prøver derimot å spå litt mer. Han tror Runar vil kjempe om medalje, men Falk vil slite.

– Jeg vili ikke dømme noen nord og ned, men Falk er et av lagene som kjemper om å unngå nedrykk, sier Havang.

Øystein Havang

NRKs håndballekspert, Øystein Havang.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Er Nøtterøy også et av lagene som kjemper om det?

– Nøtterøy rangerer jeg noe høyere. De har mer erfaring fra eliteserien og kjenner nivået på en annen måte. Det blir spennende å se hvordan Johnny Jensen gjør det som hovedtrener, han har jo lang internasjonal erfaring og mye kompetanse han kan formidle til spillerne.

Skal slå svenskene

På Nøtterøy vil Johnny Jensen ha et lag som aldri gir opp, for i fjor tapte laget 7 av kampene med ett mål. Særlig er det én motstander han gleder seg til å møte, Runar Sandefjord.

– De har en haug med svensker som det alltid er moro å slå, ler Jensen.

Johnny Jensen

Johnny Jensen i sin nye rolle som hovedtrener. Her er han i samtaler med målvaktene Tarjei Hamborg og Hreidar Gudmundsson.

Foto: Fredrik Hansen / NRK