Sendt på gata

Barnevernsbarn har blitt sendt ut på gata - kun med en bærepose med mat.

Ungdom

(Illustrasjonsfoto)

Foto: Trygve Andreassen / NRK

Barnevernet i Norge har aldri vært så dårlig som nå. Det mener barnevernsleder Tommy Thompson i Horten som har sendt bekymringsmelding til Bufetat om situasjonen.

Thompson forteller til NRK at det har skjedd at barnevernsbarn er sendt ut på gata bare  med mat som bagasje.

Sendt på gata

- Ved et par anledninger har vi kjøpt en bærepose med mat til dem og ønsket dem lykke til. Vi har prøvd videre å skaffe et plasseringssted, men av og til må ungdommene ty til venner og bekjente som stiller opp.

- Hvor gamle er de som ble sendt på gata?

- Omkring 15 år.

- Alvorlig problem

Horten kommune har 60 barn under omsorg. I løpet av høsten 2007 greide Thompson ikke å få akuttplassert tre ungdommer og to barn under 12 år. Ifølge Thompson skyldtes det at Bufetat (barne-, ungdoms- og familieetaten) ikke hadde ledig plass i beredskapshjem, skriver Tønsbergs Blad. Avisa har også snakket med barnevernsleder Aud Ørnes i Stokke som deler Thompsons bekymring.

- Når institusjonsplasser er lagt ned og det øvrige tilbudet ikke er tilstrekkelig utbygd, står vi overfor et alvorlig problem, mener hun.

Regiondirektør Pål Frydenberg i Bufetat kommenterer denne saken direkte i NRK i Vestfolds ettermiddagssending i radioen fredag klokka 16.35. Denne og flere saker kan du forøvrig finne blant nettradio-tilbudet i venstremargen på denne nettsiden.