Hopp til innhold

Semb ble ny hovedtrener for Urædd

PORSGRUNN (NRK): Kurt Semb blir oppgradert til hovedtrener og Øystein Tallakstad blir ny assistenttrener for Urædd-jentene.

Ny duo

NY DUO: Øystein Tallakstad og Kurt Semb har store ambisjonene for Urædd-jentene som etter endt høstsesong ligger nederst på tabellen.

Foto: Susanne Flølo / NRK

Urædd Kvinner Senior har bare ett poeng i sekken etter endt vårsesong i Toppserien, men den ferske hovedtreneren Kurt Semb føler likevel ikke at han tar over ett synkende skip.

Kurt Semb

Kurt Semb tar over roret etter Margunn Haugenes.

Foto: Susanne Flølo / NRK

– Nei, overhodet ikke. Vi tror at det ligger noe uforløst her og at vi ved å snu litt på ting kan få det til å bli enda bedre.

Hva vil dere gjøre annerledes?

– Vi kommer til å være tydeligere på ting og kommer til å få enda mer energi inn i gruppa, og vi skal spisse for å få frem de kvalitetene vi vet ligger uforløst.

Les også: Urædd uten poeng etter sju kamper

Trener-trøbbel

Det har stormet rundt klubben etter at Varden denne uka skrev at Margunn Haugenes trolig var ferdig i klubben, og at de hadde vært i dialog med Snøgg-trener Even Vala. Haugenes var ikke blitt orientert om at hun skulle bli erstattet på den tiden.

– Jeg har snakket med Margunn hver eneste dag og hun ønsker oss lykke til og kommer til å følge oss opp og bistå hvis hun kan det. Det er ikke noe ondt blod mellom Margunn og oss i alle fall, sier Semb.

NRK har ikke lykkes med å få noen kommentar fra Margunn Haugenes.

– Ingen hyggelig situasjon

Det til tross, så skal det være god stemning blant spillerne.

– Det er overraskende god stemning, men de er selvfølgelig litt betutta på grunn av Margunn og hvordan situasjonen har blitt. Det er vi alle sammen. Det er ingen hyggelig situasjon, sier Semb.

«Tom Nordlie Light»

Øystein Tallakstad

Kurt Semb sammenligner Urædds nye assistenttrener med Tom Nordlie. – Han er veldig verbal og flink til å være engasjert og tydelig og det er jo Tom Nordlie og, sier Semb.

Foto: Susanne Flølo / NRK

Semb er også full av lovord om klubbens nye assistenttrener, Øystein Tallakstad.

– Vi trenger en som kan være tydelig på en annen måte, og da er Øystein den perfekte mann. Han er i mine øyne en «Tom-Nordlie-Light», og da mener jeg ikke light i forhold til stemmebruk, men mer kroppsform, ler Semb.

Klokkertro på jentene

Tallakstad selv er overrasket og begeistret for muligheten.

– Jeg ble først litt satt ut, og så nysgjerrig. Nysgjerrigheten gikk så over til tro. Jeg vet selv at jeg har mye engasjement og energi. Vi har som mål å spille kvalik 12. november, og det har jeg klokkertro på, sier den ferske assistenttreneren.

Forsberg

Kim Andre Forsberg, sportslig leder for Urædd fotball kvinner, sier at han også har klokkertro på at Urædd får spille kvalik.

Foto: Susanne Flølo / NRK

Sportslig leder Kim Andre Forsberg er også positiv for fremtiden.

– Dette teamet har vi veldig trua på. Nå setter vi alle koster til for å klare toppserieplassen. Vi har kjempetro på jentene!

Les også:

Det første poenget etter 13 kamper