Hopp til innhold

Selger fortsatt fisk i Langesund

Men fiskerne frykter dårlig omdømme.

Video nsps_upload_2009_8_18_15_24_19_2489.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Maten som trekkes opp av havet utenfor Langesund, er like god, skal vi tro fiskere og faste kunder av lokal fisk.

Men lederen av Fiskarlaget frykter at dårlig omdømme skal ødelegge for næringen på sikt.

-Det er litt til og fra, noen dager er det supre forhold, mens andre dager kommer olja drivende. Da er det ikke alltid vi får tatt opp utstyret, sier Kai Dahlene.

Dahlene er leder i Langesund Fiskarlag, og har hatt tøffe dager rundt kaia i Langesund. Han er nå glad for at ting normaliserer seg, men frykter at fisk og skalldyr vil få et ufortjent negativt stempel.

- Først tenkte vi som så at olja flyter jo oppå vannet, og fisken går dypt. Men det er jo fiskemat som lever nært overflaten som kan trekke til seg gift, så vi er jo bekymra for hummer og krabbe, forklarer Dahlene.

Les: Mer oljesøl fra «Full City»

Dårlig reklame

Nå frykter Dahlene at jobben de har gjort for å bedre omdømmet, i dobbel forstand, skal falle i fisk.

-Det er jo dårlig reklame, sier han oppgitt. Vi er i ett område som har slitt med industri som har forurensa. Vi har vært godt i gang med å bedre omdømmet og kvaliteten – så får vi dessverre denne stygge ulykka. Surt, konstaterer Dahlene.

Hysteri

Alf Thommesen har vært utpå som fisker i en mannsalder. Han er sikker på at fisken er like god, bare en passer på å ikke trekke garna når oljeflaka ligger over.

Opplever du litt hysteri?, spør vi den rutinerte fiskeren fra Langesund.

-Det er jo om å gjøre å få svartmala mest mulig, mener Thommesen. Det er ille at Full City går på land, men det er ikke verdens, eller fiskens, ende, sukker han oppgitt.

Og skal vi tro Thommesen er fisk og skalldyr fra Langesund like god som før oljeutslippene - kanskje til og med bedre.