Satt fast i snøen

– På det verste måtte personalet ha «måkevakt» nattestid. De måkte på skift for å holde snøen unna, sier Per Edvard Jonson. Tidligere i uken var han værfast på Haukeliseter Fjellstue.

Biler og hus ved Haukeliseter Fjellstue forsvant i snøstormen "Nina"
Foto: Per Edvard Jonson

Se video:

Erik visar runt på Haukeliseter Fjellstue och demonstrerar bl.a. nyheten att man nu kan gå toppturer mellan byggnaderna på setra!

Posted by Per Edvard Jonson on Wednesday, January 14, 2015

I fem vintre har Per Edvard Jonson jobbet på Haukeliseter Fjellstue. Sist helg var han der som gjest, og oppholdet ble lengre enn planlagt.

– Vi hadde jo hørt om orkanen «Nina», men det fortsatte bare. Det sluttet aldri å snø. Og snøen blåste og la seg langs veggene, forteller Jonson.

Biler forsvant

Onsdag kveld kom han hjem til Stavanger, etter at veiforbindelsen ble måkt åpen. Senere i januar skal han tilbake som kiteinstruktør og alt-mulig-mann på hotellet. Han har aldri opplevd lignende forhold som denne uken.

– Hele parkeringsplassen ble dekket med snø i flere omganger. En bil var helt forsvunnet, den måtte vi lete etter med søkestav, sier Jonson.

Bilene ved Haukeliseter Fjellstue måtte letes frem etter "Nina"

Bilene ved Haukeliseter Fjellstue måtte letes frem etter 'Nina'.

Foto: Per Edvard Jonson

Jonson forteller at problemet var å holde nødutgangene åpne hele tiden.

– På det verste måtte personalet ha «måkevakt» nattestid.De måkte på skift for å holde snøen unna, sier Per Edvard Jonson.

Kitesurfing på taket

På telefon fra Stavanger forteller han om det voldsomme snøværet.

– Du kjenner deg så vidt igjen og må lete frem dørene for å komme deg noen vei. Når det snør så mye ser du ingen ting, du ser ikke fem meter foran deg og du kan ikke stå fordi det blåser så mye. Vi måtte gå baklengs noen ganger fordi det var orkan i kastene, sier Jonson.

Haukeliseter Fjellstue ble snødd ned av "Nina"

– Etter snøfallet kunne folk surfe med kite på takene, forteller Per Edvard Jonson .

Foto: Per Edvard Jonson

Kiteinstruktøren fikk en ekstra bonus under oppholdet på fjellstua.

– Tirsdag kom det sol, og vi kunne kite med ski eller brett på takene på hotellet og husene rundt. Heftig, det har jeg aldri opplevd før, sier Jonson.