Satser på teater og museum

Telemark får vel 50 millioner kroner til kulturformål på statsbudsjettet, og det er en økning på fem og en halv million fra årets budsjett.

Teaterfestivalen
Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Driftstilskuddet til Norsk Industriarbeidermuseum øker med 1 million kroner til 9,5 millioner kroner i 2009. Telemark Museum øker med samme sum til 10 millioner kroner. Også Vest-Telemark Museum får en ekstra million, og får ett samla tilskudd på 3,7 millioner kroner.

-De tre telemarksmusea forvalter en viktig del av kulturarven vår. Vi mener det er ett klart behov for å styrke det arbeidet disse musea utfører, sier kultur og kirkeminister Trond Giske

- Gir motivasjon

I tillegg til at museumstilskuddene øker, får også Teater Ibsen og Grenland Friteater økt sine tilskudd med henholdsvis 1,5 og en halv million kroner ekstra.

- Det er vi veldig godt fornøyd med, sier daglig leder Trond Hannemyr i Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival (PiT). Vi registrerer at vi ennå ikke er sidestilt med f.eks Teater Ibsen. Men vi kan ikke klage, for dette er nok ett bevis på at vi blir satset på.

- Og det gir selvsagt motivasjon til å satse steinhardt fremover selv, avslutter en fornøyd Hannemyr.

Notodden Bluesfestival får også utvidet sin støtte med 0,5 millioner kroner til 2 millioner kroner.

I tillegg blir det bevilget åtte millioner til et utbyggingsprosjekt ved Industriarbeidermuseet på Rjukan.