Satser på lokalmat fra Kristiansand til Kviteseid

Nauraktunet i Nissedal vil bygge opp et nettverk av lokal matprodusenter fra Kristiansand til Kviteseid.

Tone Reinholt

Driver av Nauraktunet, Tone Reinholt gleder seg over å få støtte til å utvikle lokalmat.

Foto: Nauraktunet

Nauraktunet i Treungen har fått 120 000 kroner fra Landbruks- og matdepartementet til å danne et nettverk av lokal matproduksjon langs riksveg 41, Telemarksvegen.

Lokalmat skal inngå i merkevarebyggingen rundt Telemarksvegen fra Kristiansand til Kvitseid, under mottoet "Norges 19. nasjonale turistveg".

– Godt å stå sammen

Driver av Nauraktunet, Tone Reinholt er overraska og glad over å få pengene. Hun sitter i styret for Telemarksvegen, som representant for næringsdrivende langs riksveg 41. Stiftelsen Telemarksvegen har også gått inn med 40 000 kroner per år i tre år til praktisk hjelp.

– Dette er viktig og veldig moro. Vi er mange små bedrifter, og det er så godt å kunne stå sammen og vite om hverandre, sier Reinholt.

– Nå skal jeg ta kontakt med bedrifter som produserer lokalmat, og serveringssteder som har lokalmat på menyen langs denne vegen, så får vi se hva vi skal starte med, sier Reinholt.

Prosjektet omfatter i første omgang matprodukter fra to serverings- eller produksjonsbedrifter i hver kommune, totalt 10 bedrifter.

Nauraktunet får penger

Tone Reinholt fikk besøk av Frank Lien og Gry Anette Rekanes Amundsen fra Frp serverte Nauraktunet nyheten.

Foto: Privat

Merkevarebygging

Regjeringa bruker 64 millioner kroner på utviklingsprogrammet for lokal mat og reiseliv. Neste år øker støtten til 90 millioner kroner.

– Pengene skal gå til forsterka innsats til matbedrifter som vil vokse, og nettverk innenfor lokalmat, sier Gry Anette Rekanes fra Frp i Telemark.