Sandefjord-talent til MGP

Sandefjordsjenta Martine Marbel er en av femten deltakere i årets Melodi Grand Prix.

Martine Marbel
Foto: Kim Erlandsen / NRK

Mandag ble deltakerne i årets Melodi Grand Prix sluppet. Blant de håpefulle er Martine Marbel fra Sandefjord.

– Det jeg synes er bra med MGP er at man ikke bare får vist seg frem som artist og sanger, men også som låtskriver, sier Marbel til NRK.

Se også: MGP-artistene 2014

Hun betrakter MGP som en fin arena til å nå frem til et publikum som hun så langt i karrieren ikke har hatt muligheten til å nå frem til.

Ikke typisk Grand Prix

Marbel deltar i år med elektropop låten «Right Now», den er ifølge hun selv ganske avvikende fra «Grand Prix-sjangeren».

– Låten er en litt avslappet danselåt som handler om å glemme alle bekymringer. Jeg har fått tilbakemeldinger på at det ikke er en typisk MGP-låt, men det er mange av dem som er med som besverger seg litt utenfor den sjangeren.

Les også: NRK TV - Bak MGP 2014 - 27.01.2014

Hun legger til at hun er ligger langt unna Carola i lydbilde, men hun håper likevel at folk vil være åpne for noe litt annerledes.

Marbel forteller at hun har skrevet både melodi og sang selv.

– Jeg liker å skrive sangene mine selv, det bare må jeg. Det er litt derfor jeg driver med musikk.

Viktigst å delta

Marbel innrømmer at de som er kjente fra før har et fortrinn i konkurransen, samtidig som hun ser på MGP som en fin arena å få vist frem litt ukjente artister.

– Jeg er mest opptatt av å få vist meg frem og jeg blir ikke veldig skuffet om jeg ikke vinner. Jeg kan ærlig innrømme at dette er en konkurranse som det for meg er viktigst å delta i og ikke å vinne.