Sandefjord jublet for opprykk: –Utrolig deilig!

Sandefjord fikk eliteserien servert på et fat fra Fredrikstad som skåret sekunder før slutt.

Med seier mot Fredrikstad kunne Ranheim utsette opprykksfesten til Sandefjord, men Fredrikstad scoret på overtid og dermed kunne Lars Bohinens menn juble for opprykk.

Lars Bohinen og resten av Sandefjord jublet da Fredrikstad slo Ranheim. Det betyr nemlig at Vestfold-laget er klare for eliteserien neste sesong.

Jubelen ville ingen ende ta da fire år i 1. divisjon tok slutt i kveld.

Sandefjordfansen, Blåhvalane, satt på bryggepuben og så Ranheim tape 0-1 mot Fredrikstad. Dermed kan ikke engang teorien sørge for at Ranheim tar igjen Sandefjord i kampen om direkte opprykk.

Dermed blir det eliteseriespill i Vestfold neste sesong.

– I dag har vi litt marginene på vår side slik kampen mellom Fredrikstad og Ranheim ble, sa trener Lars Bohinen rett etter at resultatet i Fredrikstad var klart.

Lars Bohinen

Lars Bohinen har klart å løfte laget tilbake til eliteserien.

Foto: Leif Tore Markmann

Sandefjord rykket opp i eliteserien i 2005, men mistet plassen 2010. Siden har målet vært å komme tilbake. Bare dette ene målet.

Opp, opp, opp! I hvert fall for fansen.

Bohinen var strålende fornøyd etter kampen.

– Vi leder med 11-12 poeng, så sannsynligheten er stor for at vi hadde rykket opp uansett. Men det er utrolig deilig at det blir klart i dag, sier han.

Spenningen

Situasjonen før kveldens kamp var som følger: Sandefjord på toppen av 1. divisjon, på tredjeplass ligger Ranheim, med en kamp mindre spilt. Midt mellom de to vaker Tromsø.

Hvis Ranheim spilte uavgjort eller tapte i kveld, så var Sandefjord klar for opprykk. Hvis Fredrikstad tapte og dermed ga Ranheim tre poeng måtte, det flere kamper til for å avklare hvilket lag som får bli med til toppdivisjonen 2015.

Endelig!

JA! Det blir eliteserie for Sandefjord neste år.
Foto: Hans Petter Reppe / NRK

Det er de to øverste lagene på tabellen i 1. divisjonen rykker opp til eliteserien. Hvilke to lag det blir er altså bare halvveis klart i kveld. Både Ranheim og Tromsø kan bli med på turen.

Sandefjord kan begynne å pakke.

Laster innhold, vennligst vent..