Så mye får du for feriepengene

Feriepengene er straks på konto. Men hva skal de brukes på? Her er noen forslag, og en oversikt over hva du får for pengene denne sommeren.

ferie

Prekestolen, New York, Tyrkia, eller Telemarkskanalen er alle destinasjoner du kan bruke feriepengene på.

Foto: Stavangerregionen/AP/Startour/Kåre S. Pedersen

– Du kan faktisk få en uke i New York med hele familien. Da har jeg regnet med flyreise, og sju netter i firestjerners leilighet, sier Kristin Clemmensen hos Via Tours.

Hun har tatt utfordringen med å sende vår fiktive familie på tur. Den samme oppgaven er gitt til flere ulike aktører. Det er en familie på fire personer, to voksne og to barn som skal reise. Familien har et budsjett på 40 000 kroner.

1. Telemarkskanalen

Reis med Telemarkskanalen og bruk hele området langs kanalen. Telemark blir kalt et Norge i miniatyr, og skal kunne tilby noe for enhver smak.

Kjetil og Håkon

Kjetil Østlie og Håkon Nordby håper folk vil bruke Telemarkskanalen i sommer.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Her er det masse å gjøre. Vi har stor spennvidde og masse kontraster. Du kan padle kajakk, sykle, eller kjøre wakeboard. Sov noen netter på hotell og bruk telt, eller sov under åpen himmel, sier Håkon Nordby i Visit Telemark.

– Når du går av kanalbåten i Skien kan du fortsette ferien langs kysten, der du kan fiske krabber med barna eller bare ligge på stranda, sier Kjetil Østlie i Visit Grenland.

Telemarkskanalen

Reis med MS Victoria eller MS Henrik Ibsen på Telemarkskanalen.

Foto: Kåre S. Pedersen

2. New York

New York er et av verdens viktigste økonomiske og kulturelle knutepunkter og en by mange drømmer om å reise til.

Kristin

Kristin Clemmensen i Via Tours tilbyr tur til New York for de som vil på storbyferie.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Du får en firestjerners leilighet på Manhattan. Det er veldig greit å bo i leilighet når man reiser med hele familien på tur. Da kan man ordne seg litt selv. Dessuten er det nesten ingen hotell som har frokost inkludert i prisen i USA, så det er ikke noen forskjell når det gjelder måltider, sier Kristin Clemmensen i Via Tours.

I regnestykket er det tatt utgangspunkt i at barna er under 12 år.

New York skyline

New York er et populært reisemål.

Foto: MARY ALTAFFER / AP

3. Prekestolen og Vestlandet

Prekestolen er blant de mest populære reisemålene i Norge, og noe både utlendinger og nordmenn gjerne vil ha med seg når de legger ut på Norgesferie.

– Det finnes mange muligheter for dem som vil komme til vår region på ferie. En uke på hotell eller i ferieleilighet for to barn og to voksne kommer på ca 10 000 kroner. Du kan bo på hotell i, eller utenfor Stavanger. Åmøy er et fint sted like utenfor Stavanger der du kan bo i ferieleilighet, sier Lene Lunde i Stavangerregionen.

Hun har mange forslag til aktiviteter for folk som velger Stavanger som destinasjon for ferien.

– Ta en tur med turistferjen. Da får du oppleve Lysefjorden og du får god utsikt til Prekestolen. Ellers er Norsk Oljemuseum, et Snoplagingskurs hos Egersund Chocoladefabrik, eller et besøk i Vitenfabrikken hyggelige alternativ, sier Lunde.

Prekestolen
Foto: Stavangerregionen

4. Side i Tyrkia

Mange ønsker å reise på ferie der alt er tilrettelagt. En klassisk familieferie eller chartertur. Tyrkia er et land som er populært blant mange nordmenn med ønske om en slik reise.

– Jeg har funnet et vannparkanlegg i Side i Tyrkia. Hit kan faktisk hele familien være en hel uke med all inklusiv for under 30 000 kroner. Vil de bruke opp hele budsjettet kan de bli en uke til. Dette er firestjerners standard, sier Clemmensen hos Via Tours.

Side, Tyrkia

En uke i Tyrkia for hele familien kan koste under 30 000 kroner.

Foto: Star Tour

5. Lofoten

I Lofoten kan du bo i en rorbu, gå på spektakulære fjelltopper, og fiske torsk.

– Du kan leie deg en bil, eller kjøre din egen. Men det er veldig greit å ha bil for å komme seg rundt. Også ville jeg leid en rorbu. Det passer prefekt for familier, ofte har de to soverom, stue og kjøkken, så folk kan ordne seg selv, sier Kristian Nashoug i Destinasjon Lofoten.

Han ramser opp en rekke fritidstilbud som passer for familier på tur.

– Midnattsolsafari, padletur, gårdsbesøk, fisketur, fjelltur, eller så kan du besøke en av de fantastiske strendene vi har her, sier Nashoug.

Hobbyfotografer strømmer til Lofoten

Lofoten har mye å by på, også for dem som er glad i å fotografere.

Foto: Stian Klo / Lofoten Tours