Røde Kors: – Allerede klokken 10 var det smekkfullt

RJUKAN (NRK): Før klokken hadde passert 10 søndag formiddag stod det rundt 400 biler på parkeringsplassen ved Gaustatoppen i Telemark.

Folkevandring opp Gaustatoppen

FOLKEVANDRING: Det fantastiske været gjør at mange synes det er verdt å ta turen til Gaustatoppen søndag formiddag.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Det er utrolig mye folk her og smekkfullt med biler. Nå får ikke folk kjøre til Stavsro for å parkere, for der er det allerede fullt av biler. De som kommer nå må parkere langs Gaustablikkvegen, sier Bjørn Karlberg i Hjartdal Røde Kors.

Mannskaper fra Røde Kors er kalt inn for å regulere trafikken ved Gaustatoppen. Tidligere helger har det vært ville tilstander og trafikk-kaos i området.

– De som kommer fra Tinn-siden får ikke kjøre opp hit i dag. De må ta buss. Det er satt opp fem busser bare i dag. I går sto det rundt 1000 biler her, og det blir sikkert ikke noe mindre i dag. Det var litt kaos i går altså, sier Karlberg.

Les også:

Alle vil til Gaustatoppen

Johnny Listaul

Johnny Listaul i Rjukan Taxi har hatt en travel helg.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Kjell Arne Hjartsjø er en av dem som har fått i oppgave å regulere trafikken denne søndagen. Han er overveldet over at så mange tar turen.

– I dag ser det ut til at alle vil til Gaustatoppen, og det er jo gledelig. Vi skal gjøre vårt aller beste for å holde orden på trafikken og alle som kommer hit, sier han.

Hektisk helg

Johnny Listaul i Rjukan Taxi har fraktet turgåere fra Gaustablikk hele helga. Det har gått i ett, forteller han.

– Vi har vel kjørt mellom 500-600 stykker, så det har vært vanvittig bra, sier Listaul til NRK.

Norsk dokumentar. Gaustatoppen i Telemark er ein av dei mest populære turistattraksjonane i landet. Det mange ikkje veit, er at dette spektakulære fjellet også hadde ei strengt hemmeleg innside. Inne i fjellet fins eit system av tunnellar og taubane. Lenge var anlegget strengt hemmeleg, men no kan alle som vil ta turen opp til toppen.