Hopp til innhold

Risikerer fengsel for ulovlig hummerfiske

Politiet mener mannen drev systematisk ulovlig hummerfiske. Mannen skal ha satt ut hele 165 hummer- og krepseteiner utenfor Tønsberg, Nøtterøy og Tjøme.

Hummer

Illustrasjonsbilde.

Foto: Kystvakten

Rettssaken mot mannen, som er i slutten av 60-årene, starter i Tønsberg tingrett i dag.

Mannen står tiltalt for ulovlig fiske av hummer etter at han blant annet skal ha fisket utenfor Karlsvikodden i Tønsberg i fredningstiden. Der skal han ha satt ut flere teiner i sjøen på rundt åtte meters dyp utenfor fredningstiden. I Vestfold er det kun lov å fiske hummer fra 1. oktober kl. 0800 til 30. november.

Ulovlig merking

I perioden september og oktober i fjor skal mannen også ha fisket med til sammen 165 hummer- og krepseteiner som var merket med en annens navn enn hans eget.

I tillegg til ulovlig merking er det også ulovlig å fiske med mer enn 20 teiner eller ruser.

Mannen er også tiltalt for å ha brukt registrert fiskerimerke på sitt fartøy, til tross for at han ikke var registrert i fartøyregisteret.

Ifølge tiltalen har mannen også fanget hummer og satt ut teiner på kyststrekningen fra grensen mot Sverige til og med Sogn og Fjordane fylke fra første januar til første oktober klokken 08. Han skal også ha satt ut teiner fra og med første desember til og med 31. desember i fjor.

Risikerer fengsel

Mannens forsvarer, Andreas Bjørn Salvesen vil ikke uttale seg om hvordan mannen forholder seg til tiltalen.

Ifølge politijurist Jan Helge Palm i Vestfold politidistrikt finnes det ingen sammenlignbare saker i Vestfold. Han understreker derimot at saken er svært alvorlig. Vanligvis får man bøter for brudd på fredningsbestemmelsene. Palm vil foreløpig ikke si noe om eventuell straff, men at et slikt lovbrudd vil føre til sterkere sanksjoner enn bøter.

Det er satt av en dag til saken i tingretten.