Rik onkel søkes

Grenland Fotball øker budsjettet, men mangler fortsatt en rik onkel.

Penger. Illustrasjonsfoto.
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Selv om Grenland Fotball mener de skal øke markedsinntektene sine med tre millioner neste år, må de klare seg med langt mindre enn topplagene i eliteserien.

- Vi har prøvd oss hos enkeltpersoner, men døra står ikke åpen, sier styreleder Finn Tallakstad.

Ser til Notodden

Styrelederen legger ikke skjul på at Grenland Fotball lenge har ønsket seg en stor privat investor slik flere andre topp-klubber har. Og det er ikke bare de største klubbene som har store bidragsytere. Notodden har sin rike onkel i Kjetil Holta, og da er det kanskje ikke så rart at grenlandsklubbene ønsker seg noe lignende.

Grenland Fotball ble startet for ti år siden. Det er de som sitter på markedsrettighetene, og dermed selger reklame, for både Odd Grenland og Pors Grenland. 

I morgen behandler styret i Grenland Fotball neste års budsjett, og Finn Tallakstad håper at en ny hjemmebane etterhvert skal sette fart på inntektene.

- Jeg tror en slik stadion kan brukes til mer enn 12-14 fotballkamper i året. Den blir et fyrtårn i regionen og Telemark, en arena som kan brukes til både konserter og andre arrangementer.

Nytt navn?

Foreløpig har den nye stadion navnet Grenland arena.

- Vi er åpne for gode bud vi, helt klart. Hvis det kommer et godt navn skal vi diskutere det selvfølgelig, sier Tallakstad.

Pors Grenland fikk i år to millioner kroner fra Grenland Fotball. Tallakstad tror at de skal klare det samme neste år, selv om laget rykket ned i 2. divisjon.

- Vi er spent på utslaget av å selge markedsrettighetene når de har rykket ned. Vårt håp er at det ikke har noen betydning slik at vi får de samme inntektene og at Pors får de samme inntektene fra Grenland fotball.