Mann tiltalt for gjentatte overgrep

Fornærmede: – Krevde 10 000 kroner for å holde overgrepene hemmelig.

Lydtett barnerom i kjelleren

Det ble funnet et lydisolert rom i mannens kjeller som var innredet med seng, pult, TV, toalett og leker og spill blant annet. Siktelsen som omhandlet dette rommet ble henlagt.

Foto: Politiet

Rettssaken mot mannen i 40-årene startet i Nordre Vestfold tingrett onsdag. Han er tiltalt for gjentatte overgrep mot en gutt over en periode på flere år fra 2002, melder TV2.

Fornærmede var elev ved en skole der mannen jobbet som SFO-lærer.

Gutten, som i dag er voksen, var fra 7–8 år gammel til 11–12 år gammel da overgrepene, ifølge tiltalen, skal ha skjedd.

Han forklarte seg i retten i dag, og ifølge avisa kom det frem at kontakten med tiltalte ble avsluttet da han var 16 år gammel.

Han forklarte videre at han en gang senere var beruset og kontaktet tiltalte.

Han sa i retten at han da krevde 10 000 kroner for å fortsatt holde overgrepene hemmelig. Ifølge fornærmede betalte tiltalte de pengene, melder TV2.

Saken ble kjent i mai i fjor, da tiltalte ble pågrepet. Mannen erklærte seg ikke skyldig i overgrepene da rettssaken mot ham startet.

Fant lydtett barnerom

Mannen som nå er tiltalt var også en periode i fjor siktet for forsøk på frihetsberøvelse etter at det ble funnet et lydtett barnerom i kjelleren hans.

Men politiet fant ingen bevis for at det hadde skjedd noe straffbart i rommet, og heller ingen bevis for at mannen hadde planlagt noe straffbart der. Saken ble dermed henlagt.

Han er imidlertid også tiltalt for å ha oppbevart elektrosjokkvåpen og for å ha satt opp et overvåkningskamera ved en skole uten å fortelle noen om det. Ifølge TV2 erkjente han dette i retten onsdag.