– Kan være en del av en større liga

I dag starter rettssaken mot to rumenere på 34 og 37 år, som er tiltalt for å ha gjennomført til sammen 11 innbrudd i Telemark og Agder-fylkene i fjor.

Norges lover

I dag starter rettssaken mot de to rumenerne i Nedre Telemark tingrett.

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Innbruddene foregikk i desember 2013 og januar 2014, og de to har sittet varetektsfengslet siden i vinter. Saken kommer opp i Nedre Telemark tingrett i dag.

Politiet mener at de to er omreisende kriminelle som har kommet til Norge for å begå straffbare handlinger.

– Den ene av dem skal ha begått fem grove tyverier og seks innbrudd i boliger og hytter. Den andre er tiltalt for seks innbrudd, sier politiadvokat i Telemark politidistrikt, Gunstein Bjørgum.

De to har ifølge tiltalen blant annet stjålet sølvtøy, smykker, penger og en del teknisk utstyr som pc og mobiltelefoner.

– Har samarbeidet

Gunstein Bjørgum

Politiadvokat Gunstein Bjørgum tror de to rumenerne er en del av en større liga.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Politiet mener de to rumenerne har arbeidet sammen på sin ferd gjennom Telemark og Agder-fylkene.

– Ja, vi mener de har jobbet sammen. Vi har etterforsket mye i disse sakene både i Telemark og Agder, og vi har jobbet spesielt mye med treff i basestasjoner, altså treff på mobilbevegelsene til disse to. Vi har også sjekket bompasseringer og fergeanløp, sier Bjørgum.

Den 34 år gamle mannen vil ifølge sin forsvarer erkjenne straffskyld. Det vil ikke 37 åringen sier hans advokat Henrik Bliksrud til NRK.no.

Kan være en større liga

Politiet mener at de to rumenerne kan være en liten del av en større gruppering av mobile kriminelle.

– Det er også to andre som har vært siktet i saken, og som vi mener kan knyttes til dette. De er etterlyst internasjonalt, og er per i dag ikke pågrepet, sier politiadvokat Gunstein Bjørgum.

Strafferammene på tiltalen er på mellom ett og seks år.