Retten lot seg ikke lure

Han kjørte motorsykkel i hasjrus, gjemte seg for politiet under et tre og fikk en kamerat til å ta på seg skylden. Nå må han i fengsel.

Det begynte med at politiet satte på blålys og sirene for å stanse 32-åringen ved rundkjøringen på Jarlsberglinna i Tønsberg. Men istedenfor å stanse, ga han gass, kjørte opp Tomsbakken og videre inn i Syrbekkveien mot Eik der han ifølge politiet foretok «hårreisende forbikjøringer som lett kunne medført ulykker».

Politiet valgte å gi opp forfølgelsen, men 32-åringen fortsatte videre, blant annet inn på turstier i området, før han satte fra seg motorsykkelen og fortsatte til fots.

Trodde ikke på historien

Under rettssaken mot ham hevdet han at det var en kamerat som hadde kjørt motorsykkelen, noe kameraten bekreftet. Men retten kom til at denne historien var oppkonstruert.

Det bygger de blant annet på at tiltalte sa at han ringte til kameraten for å be ham om å kjøre motorsykkelen til Eik. Det hadde retten vanskelig for å tro på, særlig fordi kameraten sa at han ikke hadde telefon på det tidspunktet. Forklaringene til de to avdekket også andre betydelige uoverensstemmelser, heter det i dommen.

Tiltalte roste politihunden

32-åringen ble funnet gjemt under et tre noen hundre meter fra motorsykkelen. Da en politihund sporet ham opp, skal han ha uttalt at «det var en flink hund», underforstått «som klarte å finne meg».

Dette er åttende gang 32-åringen dømmes for kjøring i påvirket tilstand, og retten kom til at det nå var på tide å reagere strengt. Derfor ble han dømt til sju måneders fengsel. I tillegg må han betale en bot på 10 000 kroner samt 2 000 kroner i saksomkostninger.