• Nyheter
  • Sport
  • Kultur
  • Humor
  • Distrikt

Nyheter

  • Nyhetssenter
  • Norge
  • Urix
  • Kultur
  • Livsstil
  • Viten
  • Dokumentar
  • Ytring
  • NRK Sápmi
  • NRK Kvensk

Sport

  • Sportsnyheter
  • Resultater
  • Sendeplan
  • Videoklipp

Distrikt

  • Agder
  • Innlandet
  • Møre og Romsdal
  • Nordland
  • Oslo og Viken
  • Rogaland
  • Troms og Finnmark
  • Trøndelag
  • Vestfold og Telemark
  • Vestland

Temasider

  • NRK Humor
  • NRK Mat
  • NRK Skole
  • NRKbeta

Info

  • Hjelp
  • Informasjon
Logg inn

  Vestfold og Telemark

  • TV
  • Radio Vestfold
  • Radio Telemark
  • Tips 03030

Retromat

Det finnes så mye hipp mat. Navn som "crossover food" og "cajun style" har figurert på menyer og i kokebøker i lengre tid. Men det aller hippeste er retormat.

Publisert 04.11.2004, kl. 14.14
Del på Facebook Del på Facebook Del på Twitter Del på Twitter Del på epost Del på epost
Publisert 04.11.2004, kl. 14.14

Artikkelen er flere år gammel.

Del på Facebook Del på Facebook Del på Twitter Del på Twitter Del på epost Del på epost

Av:
Helena Rønning
/
Marit Aune
Råvarene har lang holdbarhetstid.

Råvarene har lang holdbarhetstid.

Tone Langbach har skjønt det. Hun er Kabaretdronning. Kabaret er billig og kjapt å lage, lekkert å se på og har en smak av tiden, den gang da.

Cabaret

3 hardkokte egg

2 bokser med asparges

2 never med pillede reker

1 boks med erter og gulrøtter

litt fiskepudding

Aspikken skal avkjøles før den helles i formen.

Aspikken skal avkjøles før den helles i formen.

1 pakke med aspik

Dander alt i en rund kake eller puddingform med hull i midten. Formen må romme en halv liter.

Her har du en uendelighet av muligheter til å lage mønstre av innholdet. Et hett tips er å væte formen først, for da klistrer ingrediensene seg bedre til veggene i formen.

Hugg innpå!

Hugg innpå!

Kok opp en halv liter vann og hell i pakken med aspik mens du rører. Avkjøl aspiken til romtemperatur før du heller aspiken i formen. Kabareten stivner etter et par timer i kjøleskap.

Når geleen har stivnet, må du legge formen i litt varm vann slik at aspiken slipper formen. Legg en tallerken over og snu hele formen. Vips, en lekker sak for bordet og ganen.

Kabaret skal serveres med fersk loff, smør og en hel del majones.

Publisert 04.11.2004, kl. 14.14
Del på Facebook Del på Facebook Del på Twitter Del på Twitter Del på epost Del på epost

Helenas Radiokjøkken

Grønnsaksform

Grønnsaker mot vårslapphet

Kremet fiskesuppe med kraft

Mer om: Helenas Radiokjøkken

NRK anbefaler

Tanja (23) er den einaste jenta på dette klassebiletet som har flytta heim igjen

Vil følge lova – kvart plagg må på vekta

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark

Farris

Frivillige samler inn millionbeløp – kan bli turvei av nasjonal betydning

Clarisa Gutierrez på karantenehotell

Føler seg utrygge på karantenehotellene

Tix med grammofontrofeet som har vært hos alle som har vunnet Årets Spellemann

Spellemann 2020

NRK Vestfold og Telemark

  • Telefon Porsgrunn:  35 56 02 00
  • Telefon Tønsberg:  33 30 02 00
  • E-post:  telemark@nrk.no
  • E-post:  vestfold@nrk.no
  • Distriktsredaktør:  Stig Bolme
Norsk Presseforbund, logo.

Vi arbeider etter
Vær Varsom-plakatens regler
for god presseskikk.

Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Pressens Faglige Utvalg (PFU) er et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot mediene i presseetiske spørsmål.


Nyhetstips 03030 Nyhetsbrev

Kontakt

  • Om NRK
  • Kontakt NRK
  • Lisens
  • Publikum i NRK
  • Delta i NRK-programmer
  • Jobb i NRK
  • Presse

Hjelp

  • Brukerstøtte
  • Tilgjengelighet
  • Personvern
  • Informasjonskapsler (cookies)

Tjenester

  • Yr
  • NRK Skole

Produksjon

  • Eksterne produksjoner
  • Produksjonsfolka
  • Retningslinjer og design

Salg

  • Spons og salg
Til toppen
NRK Opphavsrett NRK © 2021 Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen Nettsjef: Hildegunn Soldal