Hopp til innhold

Motstandere av reservasjonsretten dominerer på sosiale medier

Debatten som startet ved legesenteret i Bø i Telemark i høst, har vært preget av innlegg fra folk som er motstandere av praksisen.

Deling i sosiale medier

Mange engasjerer seg i debatter og innlegge på sosiale medier som omhandler reservasjonsretten.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Via media har man jo fått inntrykk av at majoriteten som engasjerer seg på de sosiale mediene er motstandere av reservasjonsretten. At de tar i bruk disse, og legger igjen kommentarer i spaltene til nettavisene for å ytre seg og delta i debatten, er noe vi må regne med, sier Bente Kalsnes, stipendiat ved institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo.

En avtale med KrF gjør at Regjeringen ønsker å tillate at leger kan reservere seg mot å henvise til abort. Det har skapt sterke reaksjoner. Kunstner Ferdinand Wyller arrangerte fakkeltog i Bø, til støtte for reservasjonsretten og legene ved legekontoret i Bø. Han synes det er rart at ikke flere tilhengere ytrer seg på nettet.

Stortingsrepresentant Lene Vågslid, Ap

Lene Vågslid (Ap) ønsker at flere motstandere av reservasjonsretten engasjerer seg i debatten på sosiale medier.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Jeg synes jo det er litt rart, men nå vet jo ikke jeg hvor mange som faktisk er tilhengere av reservasjonsretten, sier han.

Les også:

Motstander av forslaget

Ap-politiker Lene Vågslid er veldig aktiv med innlegg på sosiale medier. Lik de fleste andre der, er hun motstander av forslaget til forskrift.

– Dette er en sak som engasjerer veldig bredt, og som spesielt presser ungdom og unge jenter.

Hun er glad for at det er mange meningsfeller som ytrer seg, men ønsker at flere hadde deltatt.

– Jeg kunne ønske meg at flere hadde vært med, og vært imot. Det er alltid viktig å diskutere i slike store saker som dette, sier Vågslid.