Hopp til innhold

Rektor: – Vi kan ikke sitte og se på dette

Hver dag i desember oppfordres elever til å tipse om medelevers «hemmeligheter» til en anonym sladrekalender på Facebook. – 1. desember dukket det opp trakasserende påstander om medelevers privatliv, sier rektoren.

Thor Heyerdahl videregåensde skole.

Mange har protestert mot siden, og rektoren er veldig fornøyd med hvordan elevrådet har tatt stilling til saken. – De meldte fra til oss med en gang, sier han. (arkivbilde: Thor Heyerdahl videregående skole)

Foto: NRK

Det er Østlands-Posten som skriver om sexsladder i «julekalenderen» ved Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik.

– Den skal fungere som en julekalender og det skal legges ut ny informasjon hver dag. Det som ble lagt ut 1. desember var svært trakasserende innhold som ikke kan aksepteres på noen som helst måte, sier rektor Robert Rognli til NRK.no.

Han har reagert kraftig på kalenderen.

– Vi syns det er veldig trist og veldig alvorlig.

Les også:

Artikkelen fortsetter under bildet.

Sladrekalender på Facebook-siden.

Innholdet på siden er nå slettet.

Foto: Skjermdump/Facebook

– Kan ikke sitte å se på dette

Skolens ansatte og elever ble invitert til å like siden på fredag. Da rektoren så innholdet, bestemte han seg for å politianmelde saken.

– Vi gir den informasjonen vi har til politiet. Vi har en mistenkt elev. Vi håper politiet kan få noen bevis i saken så fort som mulig, sier han.

– Hvorfor velger dere å politianmelde dette?

– Det er innhold på den siden som er svært krenkende for dem det gjelder, og det er veldig alvorlig. Det kan vi ikke sitte å se på. De sosiale mediene fungerer også slik at det er vanskelig for oss å finne ut hvem som står bak, samt å få tekniske bevis. Derfor ber vi om hjelp fra politiet. Samtidig bruker siden skolens navn og et bilde av skolen. Det er også helt uakseptabelt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Rektor Robert Rognli

– Elever har tatt sterk motstand mot det som står på siden, forteller rektoren. (arkivbilde)

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

Bekymra elever

Etter at kalenderen dukket opp, har rektoren fått mange henvendelser fra elever som er bekymret for hva som kommer til å bli lagt ut på siden neste dag.

– Det blir en uro i miljøet. Sånn kan vi ikke ha det. Så er det flott å se den mobiliseringen elevene og elevrådet gjør nå for å ta stilling til og ha en holdning til dette, og si at dette ikke er greit, sier Rognli.

– Skjønner ikke alvoret

Elevrådslederen Sondre Horst sier til Østlands-Posten at han tror mange elever ikke skjønner alvoret.

– Mange elever tenker ikke nok på konsekvensene av å like eller kommentere på en slik side. Da er man med på mobbingen. En sånn side overlever ikke uten publikum, sier han.

Avisa har vært i kontakt med personene bak nettsiden. De ønsker ikke å oppgi navn eller alder, men opplyser at de er elever ved skolen.

– Jeg vil si at dette er nettmobbing, men en veldig svak versjon av det, skriver de til lokalavisa via Facebook. De opplyser videre at de ikke har noen planer om å stenge siden før siste «luke» er åpnet 24. desember.