Rekorden sprakk etter 731 minutter

Etter 731 minutter sammenhengende uten baklengsmål i eliteserien fotball, sprakk nullen for Odds Sondre Rossbach søndag.

Sondre Rossbach sin rekord sprakk søndag

REKORDEN SPRAKK: Sondre Rossbachs rekordlange freding av eget mål i eliteserien tok slutt søndag.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Lillestrøms Mohamed Ofkir scoret etter vel en halvtimes spill i Skien. Rossbach satte eliteserierekord i forrige kamp mot Sogndal.

Laster innhold, vennligst vent..

Viking-keeper Erik Johannesen klarte å vokte buret i 672 minutter (over sju kamper) i 1974 – noe som er rekord på toppnivå i Norge.

Laster Twitter-innhold

Det var en stolt Odd-keeper som slo den 42 år gamle rekorden mot Sogndal onsdag.

– Det er ekstra gøy å ha navnet sitt på en sånn rekord, sa en helt fersk rekordinnehaver etter kampen.

Les også:

Djevelen er i detaljene

Rossbach forteller at hemmeligheten til å bli så god som han er, er trening. Mye trening, hvis man kan kalle det en hemmelighet.

– Keeperrollen er veldig detaljfokusert. Det er mye bevisstgjøring og terping på detaljer, og så handler om å få de detaljene til å sitte i kamp.

Mange har inntrykket av at jo høyere en keeper er, jo bedre er spilleren. Men slik er det ikke, sier han. Det handler om å forflytte seg raskest fra et punkt til et annet. Det hjelper ikke å være over to meter høy hvis en som er 1,70 er raskere på streken.

– Jeg jobber mye med forflytning. En av mine styrker er å være hurtig på streken, og det er en spisskompetanse jeg benytter meg mye av.