Hopp til innhold

Reagerer på kursvirksomhet

Vaktselskap synes det er betenkelig at privatetterforsker, Annikken Johnsrud, driver både med skjenkekontroll og kursing av de samme utestedene.

Vaktservice
Foto: Helga Tunheim / NRK

I mai ble vaktselskapet Vaktservice leid inn av Brunstad Conference Center i Stokke til å holde vakt på Kiwis firmafest.

Johnsrud gjennomførte skjenkekontroll på den samme festen og leverte i etterkant en rapport som fikk stor oppmerksomhet i media. I rapporten står det blant annet at vaktene gikk patruljerende runder hele natten og dempet konflikter.

LES OGSÅ: Truer med erstatningskrav

SE VIDEO: Reagerer på kursvirksomhet

I en rapport til Stokke kommune hevder Vaktservice at det ikke stemmer at vektere gikk rundt og dempet konflikter hele kvelden. Vaktselskapet reagerer også på at Johnsrud i ettertid skal ha tilbudt Vaktservice skjenkekontrollkurs for at vekterne ikke skulle gjøre så mange feil i fremtiden som de gjorde på dette arrangementet.

- Dette er betenkelig fordi det er vanskelig å si nei til slike forespørsler når det kommer fra en som utfører kontroller hos våre kunder, sier avdelingsleder Morgan Sæbø i Vaktservice.

Skjenkekontrollør Anniken Johnsrud uttalte til Tønsbergs Blad i dag at hun aldri har tatt kontakt med Vaktservice for å reklamere for kursing. Hun mener Vaktservice, med dette, prøver å ta fokus vekk fra den egentlige saken, nemlig hvordan alkoholloven ble praktisert på skjenkestedet.

Mister bevillingen

Onsdag ettermiddag ble det klart at Brunstad Conference Center mister skjenkebevillingen i en uke. Det har hovedutvalget for oppvekst, omsorg eller kultur i Stokke kommune bestemt med 5 mot 2 stemmer.

Vedtaket kan overprøves av kommunestyret.